ČO POTREBUJETE:
300ml hrnček menších penne
3 kuracie stehná s kĺbom
100ml sladkej smotany
1 žĺtok
1 lyžica paradajkového sósiku
olej
soľ
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
štipka mletého muškátového orieška
voda
čerstvá pažítka alebo zelená časť jarnej cibuľky
tvrdý syr (Parmezán, Grana padano - podľa vlastného výberu)
AKO POSTUPOVAŤ:
Vo woku rozohrejeme olej a vložíme očistené kuracie mäso, ktoré sme odrezali zo stehien a kĺbov. Opekáme, kým sa nezatiahne.
Pridáme soľ, mleté čierne korenie a muškátový oriešok.
Podlejeme trochou vody a varíme zakryté na miernom ohni 20 minút.
Potom pridáme smotanovo-žĺtkovú zmes, premiešame a dusíme 5 minút zakryté.
Pridáme čerstvú pažítku (alebo zelenú časť jarných cibuliek), premiešame a hneď odstavíme z ohňa.
Nakoniec pridáme nastrúhaný syr, premiešame, zakryjeme a necháme syr roztopiť 5 minút, ale už nevaríme.
Penne uvaríme podľa návodu na obale.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára