nedeľa 15. augusta 2010

Penne s kuracím mäsom v smotanovo-žĺtkovej omáčke

22IMG_6680



ČO POTREBUJETE:

300ml hrnček menších penne
3 kuracie stehná s kĺbom 
100ml sladkej smotany
1 žĺtok 
olej
soľ
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
štipka mletého muškátového orieška 
voda
čerstvá pažítka alebo zelená časť jarnej cibuľky 
tvrdý syr (Cheddar, Emental - podľa vlastného výberu)


22IMG_6687



AKO POSTUPOVAŤ:

V miske zmiešame smotanu, žĺtok a paradajkový sosík.

22IMG_6647


Vo woku rozohrejeme olej a vložíme očistené kuracie mäso, ktoré sme odrezali zo stehien a kĺbov. Opekáme, kým sa nezatiahne.

22IMG_6649


Pridáme soľ, mleté čierne korenie a muškátový oriešok.

22IMG_6650


Podlejeme trochou vody a varíme zakryté na miernom ohni 20 minút.

22IMG_6651


Potom pridáme smotanovo-žĺtkovú zmes, premiešame a dusíme 5 minút zakryté.

1


Pridáme čerstvú pažítku (alebo zelenú časť jarných cibuliek), premiešame a hneď odstavíme z ohňa.

22IMG_6657


Nakoniec pridáme nastrúhaný syr, premiešame, zakryjeme a necháme syr roztopiť 5 minút, ale už nevaríme.

22IMG_6658


Penne uvaríme podľa návodu na obale.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára