nedeľa 8. augusta 2010

Kuracie v cestíčku so sezamom / Fried chicken with sesame seeds

22IMG_8614



ČO POTREBUJETE:

kuracie prsia (z jedného kuraťa) / chicken breast (from 1 chicken)
soľ / salt
1 vajce (na prsia z jedného kuraťa) / 1 egg
mlieko / milk
hladká múka / flour (maida)
sezam (dala som 2 lyžice) / sesame seeds (aprox. 2 tbsp)
mleté čierne korenie / black pepper powder
ghee na vysmážanie (použite, na čom zvyknete vy vysmážať) / ghee for frying



22IMG_8618



AKO POSTUPOVAŤ:

V miske zmiešame vajce s mliekom, čierne korenie a štipku soli. Pridáme múku; toľko, aby sme mali polotekuté cestíčko, skoro ako na palacinky (máličko hustejšie), aby sa mäso dalo doňho dobre namočiť a cestíčko veľa nestekalo. Poriadne vymiešame. Pridáme sezam a zamiešame. / In a bowl mix together egg, milk, black pepper and pinch of salt. Add flour, to make semi thick batter. Add sesame seeds and mix well.

1


Kuracie prsia prerežeme na plocho, aby sme získali 2 tenšie rezne, na krajoch troška narežeme a zľahka naklepeme. Z oboch strán osolíme. V panvici rozhorúčime ghee. Keď je ghee horúce, oheň zmiernime a kuracie prsia najprv obalíme v múke, potom ponoríme do pripraveného cestíčka a dobre ním obalíme.  Položíme do ghee. Vysmážame na miernom ohni pod pokrievkou z oboch strán dohneda. / First slice chicken breasts to get 2 thinner pieces, then make small cuts on sides of chicken breasts and then slightly tenderize meat with meat hammer. Sprinkle the salt on both sides. Heat ghee in frying pan. When ghee is hot, take one chicken breast at a time, first coat with flour and then dip in prepared batter. Place the meat in the ghee, lower the heat on medium, cover the pan and fry from both sides until golden.


Ako prílohu som robila zemiakové pyré. / Serve with mashed potatoes. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára