ČO POTREBUJETE:
3 vajcia
150g kryštáľového cukru
75ml mlieka
75ml oleja
185g múky (použila som múku Maida)
1 lyžička prášku do pečiva
1/2 lyžičky jedlej sódy
1 lyžica kakaa
AKO POSTUPOVAŤ:
Z bielkov vyšľaháme sneh.
Žĺtka dobre vyšľaháme s cukrom. K žĺtkovej zmesi pridáme mlieko s olejom a premixujeme. Pridáme múku s práškom do pečiva a sódou a vymiešame, už nemixujeme. Nakoniec opatrne zamiešame bielkový sneh do žĺtkovej zmesi.
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Do jednej misky pridáme kakao a zľahka ho vmiešame do cesta.
Tortovú formu (o priemere 19cm) vyložíme papierom na pečenie a trocha vymastíme olejom. Postupne do stredu formy lejeme lyżicou vždy 1 plnú lyžicu bledého cesta a na bledé cesto do stredu 1 plnú lyžicu tmavého cesta. Toto striedame, až kým obe cestá neminieme. Tak sa nám farebne cestá navrstvia a vytvoríme požadovaný zebrový vzor.
Koláč pečieme v predohriatej rúre na 180st., 40 - 45 minút. Po 25 - 30min ho môžeme nadokryť alobalom, aby sa vrch veľmi nepripiekol. Záleží na tom, ako vám pečie rúra.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára