piatok 6. augusta 2010

Palak Paratha

Placky paratha so špenátom a koriandrom.



100_5494



ČO POTREBUJETE:

2 zväzky čerstvých špenátových listov (alebo hrudka mrazeného)
soľ
1 lyžica Ghee
hrsť nasekanej koriandrovej vňate 
hladká múka (Maida) 
olej
maslo na potretie (nemusí byť)




AKO POSTUPOVAŤ:

Do misky dáme rozmixované špenátové listy (alebo rozmrazený špenát), pridáme nasekanú koriandrovú vňať, soľ a lyžicu ghee. Všetko dobre premiešame.

100_5477



Postupne pridávame múku, tak aby sme vypracovali nelepivé cesto.

100_5478



Vypracované cesto poprášime troškou múky, misku zakryjeme utierkou a necháme ho odležať 30 minút.

100_5479



Panvicu dáme rozohriať.

Z cesta postupne odtŕhame kúsky, ktoré najprv vymodelujeme na guľôčku, obalíme ju múkou. Guľôčku dáme na pracovnú dosku a vyvaľkáme placku, ktorej polovicu zľahka potrieme olejom.

100_5481



Placku preložíme na polovicu a zasa len jednu stranu zľahka potrieme olejom.

100_5482



Znova preložíme na polovicu a takto zloženú placku obalíme v múke.

100_5484



Placku rozvaľkáme na hrúbku asi 2mm. Tvarom sa vôbec netrápte.

100_5485



Oheň pod horúcou panvicou zmiernime na strednú silu. Placku položíme na suchú panvicu a opekáme chvíľku.

100_5486



Po chvíľke placku obrátime a opekáme z druhej strany.

100_5487



Zasa po minútke placku obrátime.

100_5488



A ešte raz opečieme chvíľku z druhej strany.

100_5489



Hotovú placku uložíme do látkovej čistej utierky a potrieme troškou masla. Kto nechce, nemusí potierať.

100_5491



Deťom ich dávam len také samotné alebo s domácim bielym jogurtom (dahi), buď na raňajky alebo ako olovrant, ale môžu sa podávať aj ako príloha k rôznym subzi a hustým karí.

2 komentáre:

  1. Vyzkoušela jsem dnes a byly naprosto luxusní! Mňamka!!! :-) Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som velmi rada, ze chutili :) dakujem za doveru v recept a jeho odskusanie!

      Odstrániť