nedeľa 21. novembra 2010

Zemiaky pečené na cesnaku / Garlic potatoes

22IMG_6622



ČO POTREBUJETE:

zemiaky / potatoes
soľ / salt
olivový olej (alebo ryžový) / olive oil (or rice oil)
cesnak / garlic


22IMG_6621



AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky ošúpeme a pokrájame. Uložíme do pekáčika v jednej vrstve, osolíme, posypeme očisteným a pokrájaným cesnakom, polejeme olejom. Pečieme na 180st., asi 35 minút, odokryté. / Peel the potatoes and cut. Place them on baking tray, add salt, peeled and cut garlic and generously sprinkle with the oil. Bake on 180deg. for about 35min., uncovered. 

Alebo ich upečieme bez cesnaku a cesnak si zvlášť nastrúhame a na rýchlo orestujeme na masle. Toto potom zamiešame s upečenými zemiakmi a posypeme toškou nasekanej koriandrovej vňate. / Or you can bake just potatoes as described above and make garlic separately. Heat chunk of butter in the pan, add grated garlic and fry quickly, don't burn it. When potatoes are done, stir in your garlic flavored butter and sprinkle some chopped coriander leaves. 

22pecene zemiaky 002


Podávame buď ako prílohu alebo samotné s nejakým šalátom. / You can serve them as a side dish or as a main meal with some salad on side.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára