ČO POTREBUJETE:
zemiaky
soľ
1 plochá lyžička prášku do pečiva
voda na ich predvarenie
olivový olej (alebo slnečnicový)
10 strúčikov cesnaku
sušený cesnak
sušené oregano
AKO POSTUPOVAŤ:
Zemiaky ošúpeme a pokrájame. Vodu v hrnci osolíme, pridáme prášok do pečiva a privedieme k varu. Vložíme zemiaky a povaríme ich 5 min.
Zemiaky scedíme a uložíme do pekáčika v jednej vrstve. Posypeme ich očisteným a pokrájaným cesnakom, sušeným cesnakom, sušeným oreganom a polejeme olejom. Pečieme na 200 - 210st., 30 minút, odokryté. Potom ich vyberieme, premiešame, vložíme naspať do rúry a pečieme ďalších 30 minút.
🥔 🥔 🥔
ALEBO: ich upečieme bez cesnaku a cesnak si zvlášť nastrúhame a na rýchlo orestujeme na masle. Toto potom zamiešame s upečenými zemiakmi a posypeme toškou nasekanej čerstvej koriandrovej vňate.
ALEBO (toto je naša najobľúbenejšia verzia): po uvarení a preložení na pekáč ich osolíme, poprášime mletým čiernym korením a zmesou na cesnakový chlieb, poprášime troškou cukru, pokropíme olejom a dáme piecť ako je opísané vyššie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára