nedeľa 21. novembra 2010

Zemiaky pečené s cesnakom / Garlic potatoes




ČO POTREBUJETE:

zemiaky
soľ
1 plochá lyžička prášku do pečiva 
voda na ich predvarenie

olivový olej (alebo slnečnicový)
10 strúčikov cesnaku
sušený cesnak
sušené oregano





AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky ošúpeme a pokrájame. Vodu v hrnci osolíme, pridáme prášok do pečiva a privedieme k varu. Vložíme zemiaky a povaríme ich asi 5 - 8min. 



Zemiaky scedíme a uložíme do pekáčika v jednej vrstve. Posypeme ich očisteným a pokrájaným cesnakom, sušeným cesnakom, sušeným oreganom a polejeme olejom. Pečieme na 180st., asi 40minút, odokryté. Potom prepneme na gril a grilujeme ďalších 15 minút.

Alebo ich upečieme bez cesnaku a cesnak si zvlášť nastrúhame a na rýchlo orestujeme na masle. Toto potom zamiešame s upečenými zemiakmi a posypeme toškou nasekanej čerstvej koriandrovej vňate.



Podávame buď ako prílohu alebo samotné s nejakým šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára