nedeľa 21. novembra 2010

Pečené zemiaky / Baked potatoes



ČO POTREBUJETE:

zemiaky
soľ
1 plochá lyžička prášku do pečiva 
voda na ich predvarenie

olivový olej (alebo slnečnicový)
10 strúčikov cesnaku
sušený cesnak
sušené oregano





AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky ošúpeme a pokrájame. Vodu v hrnci osolíme, pridáme prášok do pečiva a privedieme k varu. Vložíme zemiaky a povaríme ich 5 min. 



Zemiaky scedíme a uložíme do pekáčika v jednej vrstve. Posypeme ich očisteným a pokrájaným cesnakom, sušeným cesnakom, sušeným oreganom a polejeme olejom. Pečieme na 200 - 210st., 30 minút, odokryté. Potom ich vyberieme, premiešame, vložíme naspať do rúry a pečieme ďalších 30 minút.

🥔 🥔 🥔

ALEBO: ich upečieme bez cesnaku a cesnak si zvlášť nastrúhame a na rýchlo orestujeme na masle. Toto potom zamiešame s upečenými zemiakmi a posypeme toškou nasekanej čerstvej koriandrovej vňate.



ALEBO (toto je naša najobľúbenejšia verzia): po uvarení a preložení na pekáč ich osolíme, poprášime mletým čiernym korením a zmesou na cesnakový chlieb, poprášime troškou cukru, pokropíme olejom a dáme piecť ako je opísané vyššie.

Podávame buď ako prílohu alebo samotné s nejakým šalátom, či raitou.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára