ČO POTREBUJETE S (na 20ks):
750g hladkej múky (použila som Maida)
2 ploché lyžičky sušeného droždia
4 lyžice kryštáľového cukru
1 ks vanilkového cukru
1 plochá lyžička soli
200ml rastlinného oleja
375ml teplého (nie horúceho) mlieka
džem (niekedy do nich dávam horkú čokoládu)
olej na potretie
AKO POSTUPOVAŤ:
Do mise si dáme preosiatu múku, cukor, soľ, sušené droždie, vanilkový cukor a premiešame. Zohrejeme si mlieko a do teplého mlieka vylejeme olej. Mlieko z olejom zapracujeme do múky. Rukou vypracujeme elastické, nelepivé cesto. Misku prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme 1 hod. kysnúť na teplom mieste.
Po 1 hod. kysnutia cesto rukou znova premiesime. Rozdelíme si ho na 3 časti a postupne každú časť vyvaľkáme na asi 1/2 - 1 cm hrubú placku. Placku rozrežeme do mriežky tak, aby sme mali dostatočne veľké "štvorce", na ktoré uložíme kúsok džemu. Kraje každého "štvorčeka" s džemom prstami spojíme do mieška tak, aby nám vznikla buchtička.
Pekáč vymastíme olejom, buchtičky naņ uložíme vedľa seba, nie príliš natesno a necháme 15 minút podkysnúť. Medzitým si predohrejeme rúru na 200st.
Hotové pocukrujeme.
Poznámka: Rovnako si môžete upiecť aj buchtičky na Dukátové buchtičky.
krásne buchtičky Michaelka, a myslím, že zostanú i dlho mäkučké, keďže sú bez vajíčok .
OdpovedaťOdstrániťDakujem Martinka. Ako dlho zostanu makkucke sme nezistili, lebo dnes rano sme dojedli posledne 3ks :) Ale naozaj boli maksie ako ked pouzijem do cesta vajicko.
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za receptík.buchtičky sa podarili a veľmi nám chutili.
OdpovedaťOdstrániťSom rada :)
OdstrániťRobim Vase cesto uz niekolky raz a nedam nan dopustit,je skvele,nelepive a. Najlepsie buchticky su z neho
OdpovedaťOdstrániťTesim sa, ze vam chutia :) Ja uz robim len bez vajicka aj na zavin toto cesto pouzivam :)
Odstrániť