ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):
200ml mrazeného zeleného hrášku
voda
soľ
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica olivového oleja
1 lyžica čerstvých lístkov mäty; nasekané nadrobno
1/2 lyžice šťavy z citróna
2 lyžice nastrúhaného syru
AKO POSTUPOVAŤ:
Dáme si variť vodu do hrnca. Len toľko, aby bol v nej hrášok ponorený. Keď začne vrieť, vhodíme hrášok a 2 minútky povaríme. Scedíme a dáme do misky vychládnuť.
Potom dáme hrášok do mixéra, pridáme ostatné suroviny a vymixujeme na pyré. Nakoniec do pyré primiešame nastrúhaný syr.
Pyré sa hodí ku grilovaným mäsám, ja som ho dnes podávala s Kuracím tikka.
Jo, tak to se mi líbí! K masíčku parádní, k tomu vařené brambory a klidně i dýňové pyré, ať si s těmi barvičkami trochu pohrajeme! :-))) Také se mi líbí ta meduňka - to bych mohla spáchat o víkendu. Včera už byla (letos druhá) dýňová polévka - kvůli ní se těšíme na pozdzim :D
OdpovedaťOdstrániťMěj se krásně
P.
tak toto musi byt mnamka! hrasok, cheddar,medovka.. aaaach, mnam! :)))
OdpovedaťOdstrániťDakujem! :)
OdpovedaťOdstrániťperfektné...myslím, že ešte nejaký recept pridáš :-)
OdpovedaťOdstrániť:))) uz nepridam! uz nemam suroviny na spekulovanie, vyprazdnujem chladnicku :)
OdpovedaťOdstrániťMňam, hrášek, meduňka a čedar, to musí být fantastické. Určitě velice brzy vyzkouším!
OdpovedaťOdstrániťuž to robím asi tretíkrát, výborné pyré ...ešte raz ďakujem :)
OdpovedaťOdstrániťSuper, som velmi rada, ze vam pyre chuti :) one je super hlavne ku grilovanemu :) ale aj tvoje tofu v ryzovom papiery vyzera perfis.
OdpovedaťOdstrániť