štvrtok 15. septembra 2011

Hráškové pyré / Green peas puree

hraskove pyre



ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

200ml mrazeného zeleného hrášku
voda
soľ
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica olivového oleja
1 lyžica čerstvých lístkov mäty; nasekané nadrobno 
1/2 lyžice šťavy z citróna
2 lyžice nastrúhaného syru



AKO POSTUPOVAŤ:

Dáme si variť vodu do hrnca. Len toľko, aby bol v nej hrášok ponorený. Keď začne vrieť, vhodíme hrášok a 2 minútky povaríme. Scedíme a dáme do misky vychládnuť.

Potom dáme hrášok do mixéra, pridáme ostatné suroviny a vymixujeme na pyré. Nakoniec do pyré primiešame nastrúhaný syr. 


Pyré sa hodí ku grilovaným mäsám, ja som ho dnes podávala s Kuracím tikka.

8 komentárov:

  1. Jo, tak to se mi líbí! K masíčku parádní, k tomu vařené brambory a klidně i dýňové pyré, ať si s těmi barvičkami trochu pohrajeme! :-))) Také se mi líbí ta meduňka - to bych mohla spáchat o víkendu. Včera už byla (letos druhá) dýňová polévka - kvůli ní se těšíme na pozdzim :D
    Měj se krásně
    P.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak toto musi byt mnamka! hrasok, cheddar,medovka.. aaaach, mnam! :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. perfektné...myslím, že ešte nejaký recept pridáš :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. :))) uz nepridam! uz nemam suroviny na spekulovanie, vyprazdnujem chladnicku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mňam, hrášek, meduňka a čedar, to musí být fantastické. Určitě velice brzy vyzkouším!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. už to robím asi tretíkrát, výborné pyré ...ešte raz ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Super, som velmi rada, ze vam pyre chuti :) one je super hlavne ku grilovanemu :) ale aj tvoje tofu v ryzovom papiery vyzera perfis.

    OdpovedaťOdstrániť