štvrtok 15. septembra 2011

Hráškové pyré / Green peas puree

hraskove pyre



ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

200ml mrazeného zeleného hrášku / 200ml frozen green peas
voda / water
soľ / salt
2 strúčiky cesnaku / 2 garlic cloves
1 lyžica olivového oleja / 1 tbsp olive oil
1 lyžica čerstvých lístkov mäty; nasekané nadrobno / 1 tbsp fresh chopped mint leaves 
1/2 lyžice šťavy z citróna / 1/2 tbsp lemon juice 
2 lyžice syru Cheddar; nastrúhaný / 2 tbsp of grated cheese of your choice (I used cheddar)



AKO POSTUPOVAŤ:

Dáme si variť vodu do hrnca. Len toľko, aby bol v nej hrášok ponorený. Keď začne vrieť, vhodíme hrášok a 2 minútky povaríme. Scedíme a dáme do misky vychládnuť. / Bring water in the pot to a boil. When the water is boiling add peas and cook them for 2min. Strain and keep in the bowl. Let them cool down.

Potom dáme hrášok do mixéra, pridáme ostatné suroviny a vymixujeme na pyré. Nakoniec do pyré primiešame nastrúhaný syr. / Then put peas in the mixer, add the rest of the listed ingredients except the cheese and blend to make puree. Return this mixture to the bowl, add grated cheese and mix well.


Pyré sa hodí ku grilovaným mäsám, ja som ho dnes podávala s Kuracím tikka. / This puree goes well with grilled / barbecued meat or Chicken tikka.

8 komentárov:

  1. Jo, tak to se mi líbí! K masíčku parádní, k tomu vařené brambory a klidně i dýňové pyré, ať si s těmi barvičkami trochu pohrajeme! :-))) Také se mi líbí ta meduňka - to bych mohla spáchat o víkendu. Včera už byla (letos druhá) dýňová polévka - kvůli ní se těšíme na pozdzim :D
    Měj se krásně
    P.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak toto musi byt mnamka! hrasok, cheddar,medovka.. aaaach, mnam! :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. perfektné...myslím, že ešte nejaký recept pridáš :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. :))) uz nepridam! uz nemam suroviny na spekulovanie, vyprazdnujem chladnicku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mňam, hrášek, meduňka a čedar, to musí být fantastické. Určitě velice brzy vyzkouším!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. už to robím asi tretíkrát, výborné pyré ...ešte raz ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Super, som velmi rada, ze vam pyre chuti :) one je super hlavne ku grilovanemu :) ale aj tvoje tofu v ryzovom papiery vyzera perfis.

    OdpovedaťOdstrániť