štvrtok 15. septembra 2011

Kuracie Tikka / Chicken tikka

A toto je už naozaj posledný recept pred odchodom :) Pomaličky už míňam suroviny, čo mám ešte v zásobách, takže už ani nemám z čoho veľmi skúšať a vymýšľať. Toto mäsko nám dnes chutilo s Hráškovým pyré, ale môžete ho poávať aj ako appetizer so Zeleným chutney. 


kuracie tikka



ČO POTREBUJETE:

4 kuracie stehná aj s kĺbom; vykostené a pokrájané / 4 chicken thighs, boneless and cut into smaller pieces 

na prvú marinádu / for 1st marination:
soľ / salt
1/2 lyžičky strúhaného cesnaku / 1/2 tsp grated garlic
1/2 lyžičky strúhaného zázvoru / 1/2 tsp grated ginger
1/3 lyžičky čili korenia / 1/3 tsp chilli powder 
1 lyžica šťavy z citróna / 1 tbsp lemon juice 

na druhú marinádu / for 2nd marination:
3 plné lyžice bieleho nesladeného jogurtu - Dahi / 3 full tbsp yogurt 
1/3 lyžičky mletej kurkumy / 1/3 tsp turmeric (haldi)
1 plná lyžicka Garam masala / 1 full tsp garam masala


kuracie tikka




AKO POSTUPOVAŤ:

Očistené kuracie stehná (použila som celé stehná aj s kĺbom) nakrájame a dáme do misky. Pridáme suroviny na prvú marinádu (soľ až citrónová šťava), dobre premiešame a odložíme na 2 hodiny do chladničky odležať. / Put the clean and cut meat into the bowl. Add ingredients listed under 1st marination, mix well and store in the fridge for 2 hours.




Po 2 hodinkách odpočinku k mäsu primiešame suroviny na druhú marinádu (jogurt až garam masala). Mäso v marináde necháme marinovať minimálne 24 hodín a viac. / Then add ingredients listed under 2nd marination, mix well and store in the fridge for 24 hours.




Mäso môžete napichať na špajle a ugrilovať bežne ako ste zvyknutí. Ja mám len piecku, ktorej výkon je max. 250st. takže som pekáč vystlala alobalom, ktorý som potrela olejom a mäso naň v jednej vrstve rozložila. / You can use barbecue skewers and grill. I used my tiny oven. Preheat the oven to 250deg., place aluminum sheet on baking tray, rub it with oil and place the meat in one layer. 




Piecku som vyhriala na maximum-250st. a mäso dala pod gril na 10 minút. Potom som kuracie kúsky obrátila a dogrilovala dohneda. / Grill the meat on 250deg. for 10min., turn and grill until the meat is brown.

9 komentárov:

  1. mnam mnam mnam! toto maso v kombinacii s hraskovym pyre, dokonalost sama! :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. oba tvoje dnesne recepty vyzeraju uzasne Miska :) pridavam ich do svojho "recipes i have to try" zoznamu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dakujem kocky :)
    Lubka urcite neolotujues, ak skusis.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Miska, tvoje kuracie Tikka vyzera tak vabivo. Ocistene kuracie stehna- dobre roumiem bez koze? Dufam, ze sa mi podari ich coskoro vyskusat.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tak toto určite vyskúšam...perfektné :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. mnaaaaaaaaaaaam. miska urco skúsim a prajem stastný let a krásnu dovolenku!!!Uzite si to!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Vypadá to bezvadně, budu muset vyzkoušet, i s tím pyré :)

    OdpovedaťOdstrániť