štvrtok 15. septembra 2011

Kuracie Tikka / Chicken tikka





ČO POTREBUJETE:

1/2 kg kuracích pŕs

na marinádu:
soľ
1/2 lyžičky drvenej rímskej rasce
1 lyžička strúhaného cesnaku
1 lyžička strúhaného zázvoru
1/2 lyžičky kašmírskeho čili korenia
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžicky Garam masala
1 lyžička sušenej mäty
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej
1 lyžička šťavy z citróna 
4 plné lyžice bieleho nesladeného jogurtu - Dahi
2 lyžičky ghee

ďalej:
1 zelená paprika





AKO POSTUPOVAŤ:

Kuracie prsia nakrájame na "kocky". V miske zmiešame suroviny na marinádu a pridáme do nej mäso. Všetko dobre premiešame, misku uzavrieme a odložíme na noc do chladničky.



Na druhý deň pokračujeme. 

Mäso napicháme na špajle (namočíme ich vopred vo vode na 30min, aby sa nelámali), pomedzi mäso napicháme kúsky papriky. Pekáč vystelieme papierom na pečenie a mäso na špajli naň v jednej vrstve rozložíme. Mäso pokvapkáme s ghee.



Rúru vyhrejeme na 210st. a mäso grilujeme 15 minút. Potom kuracie kúsky na špajli obrátime a dogrilujeme dohneda. 


Podávame s raitou alebo s chutney ako predjedlo alebo môžeme takto urobené mäso zarolovať aj do čapati, pridáme raitu alebo chutney a nakladanú cibuľu.

9 komentárov:

  1. mnam mnam mnam! toto maso v kombinacii s hraskovym pyre, dokonalost sama! :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. oba tvoje dnesne recepty vyzeraju uzasne Miska :) pridavam ich do svojho "recipes i have to try" zoznamu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dakujem kocky :)
    Lubka urcite neolotujues, ak skusis.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Miska, tvoje kuracie Tikka vyzera tak vabivo. Ocistene kuracie stehna- dobre roumiem bez koze? Dufam, ze sa mi podari ich coskoro vyskusat.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tak toto určite vyskúšam...perfektné :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. mnaaaaaaaaaaaam. miska urco skúsim a prajem stastný let a krásnu dovolenku!!!Uzite si to!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Vypadá to bezvadně, budu muset vyzkoušet, i s tím pyré :)

    OdpovedaťOdstrániť