A toto je už naozaj posledný recept pred odchodom :) Pomaličky už míňam suroviny, čo mám ešte v zásobách, takže už ani nemám z čoho veľmi skúšať a vymýšľať. Toto mäsko nám dnes chutilo s Hráškovým pyré, ale môžete ho podávať aj ako appetizer so Zeleným chutney, alebo ako náplň do Chapati roliek (frankies), do Pita placiek napr. s raitou.
ČO POTREBUJETE:
4 kuracie stehná aj s kĺbom; vykostené a pokrájané
na prvú marinádu:
soľ
1 lyžička strúhaného cesnaku
1 lyžička strúhaného zázvoru
1/2 lyžičky kašmírskeho čili korenia
1 lyžica šťavy z citróna
na druhú marinádu:
3 plné lyžice bieleho nesladeného jogurtu - Dahi
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžicka Garam masala
AKO POSTUPOVAŤ:
Očistené kuracie stehná (použila som celé stehná aj s kĺbom) nakrájame a dáme do misky. Pridáme suroviny na prvú marinádu (soľ až citrónová šťava), dobre premiešame a odložíme na 2 hodiny do chladničky odležať.
Po 2 hodinkách odpočinku k mäsu primiešame suroviny na druhú marinádu (jogurt až garam masala). Mäso v marináde necháme marinovať minimálne 24 hodín a viac.
Mäso môžete napichať na špajle a ugrilovať bežne ako ste zvyknutí. Pekáč som vystlala alobalom, ktorý som potrela olejom a mäso naň v jednej vrstve rozložila.
Piecku som vyhriala na 210st. a mäso dala pod gril na 15 minút. Potom som kuracie kúsky obrátila a dogrilovala dohneda.
mnam mnam mnam! toto maso v kombinacii s hraskovym pyre, dokonalost sama! :)))
OdpovedaťOdstrániťoba tvoje dnesne recepty vyzeraju uzasne Miska :) pridavam ich do svojho "recipes i have to try" zoznamu :)
OdpovedaťOdstrániťDakujem kocky :)
OdpovedaťOdstrániťLubka urcite neolotujues, ak skusis.
Miska, tvoje kuracie Tikka vyzera tak vabivo. Ocistene kuracie stehna- dobre roumiem bez koze? Dufam, ze sa mi podari ich coskoro vyskusat.
OdpovedaťOdstrániťtak toto určite vyskúšam...perfektné :-)
OdpovedaťOdstrániťDakujem :) Adrika ano bez koze. Nech vam chuti :)
OdpovedaťOdstrániťmnaaaaaaaaaaaam. miska urco skúsim a prajem stastný let a krásnu dovolenku!!!Uzite si to!!!!
OdpovedaťOdstrániťDakujeme Slavka :)
OdpovedaťOdstrániťVypadá to bezvadně, budu muset vyzkoušet, i s tím pyré :)
OdpovedaťOdstrániť