piatok 5. marca 2010

Indické vegetariánske jedlá (aj pouličné)

Arašidové čatní
Avarakkai Thoran
Baklažánová Bharta (baklažánový dip alebo príloha)
Baklažánová Bharta s jogurtom
Baklažánová masala s melonovými semienkami
Baklažánové čatní
Baklažánové karí s chuťou kokosového mlieka a koriandra
Baklažánové Subzi od Sonal
Baklažánové subzi s kokosovým mliekom
Baklažánovo - koriandrové subzi
Baklažánovo - zemiakové subzi so senovkou gréckou 
Baklažán s tarkou  
Batata Pohe (raňajky - ryžové fliačky/vločky so zemiakmi)
Brokolica na spôsob Manchurian
Brokolicové Kootu
Chettinad hubovo cícerová masala
Cibuľové Bhaji
Cibuľové Subzi
Cícer na cibuľke
Cícerový Sundal
Cícerový Thoran
Cvikľa s kokosom
Cvikľové čatní
Dahi Aloo (zemiaky s jogurtom)
Dum Aloo
Dhum Gobi
Dusená paprika s kokosom
Dusená zelenina s masala z karí lístkov
Dusené zemiaky s masala z karí lístkov
Dusený plantain so zemiakmi
Fazuľkový thoran
Fazuľové struky so sezamom
Gajar matar ki subzi (mrkva s hrachom)
Galouti kabab (kabab z fazule rajma)
Ghugni (snack zo žltého hrachu)
Gobi Chole (karfiol s cícerom)  
Gobi Kheema (strúhaný karfiol)
Gobi Manchurian (karfiol)
Gobi Matar (karfiol a hrach)
Gobi Musallam
Gobi Tamatar (karfiol a paradajky)
Hnedý cícer na cibuli 
Horse gram kootu
Horse gram thoran
Horse gram usal
Hrach v besane
Hrášok na cibuľke
Hubová masala s jarnou cibuľkou
Hubový thoran
Huby Manchurian
Chapati rolka s vajcom (Frankie)  
Chana dal Vada
Chow chow subzi
Chunke Matar (hrach)
Idli (z hnedej ryže a čierneho urid dalu)
Idli (z ryže a urid dalu)  
Indická "plážová" kukurica
Jeera Aloo (zemiaky s rímskou rascou)
Kachori (plnené s Urad dal, Rajasthani snack)
Kande Pohe (ryžové fliačky/vločky s cibuľou; raňajky)
Kapustové pakory
Kapustovo - hrachové subzi v hlinenom hrnci
Kapustovo mrkvový thoran  
Karfiolová korma
Karfiolové subzi
Kapustové Subzi
Kešu baby zemiačky
Klíčky s kokosom
Kokosové čatní
Kokosovo - arašidové čatní
Kothimbir Vadi  
Kukuričkovo hrachová masala
Makhana (lotosové semená) ako snack
Malai mushroom channe (huby, cícer na smotane)
Malai mushroom matar (huby, hrach na smotane)
Masala Aloo (korenené zemiaky)
Masala Arašídy
Masala Dosa (placky so zemiakovou prílohou; raňajky)
Masala Channe (korenený cícer)
Masala Masoor (korenená šošovica)
Methi malai matar (hrach na smotane s chuťou senovky gréckej)
Methi Muthia
Mooli subzi (biela reďkovka s kokosom)
Moong dal so špenátom  
Mrkvovo hrachový thoran
Mungo na cibuli
Okra Masala (korenená okra)
Okra s bielym makom
Opekaná Okra
Pakory z baby kukuričiek  
Paprikovo - šampiňonovo - arašidová masala
Paradajková polievka
Paradajkové čatní
Paradajkovo - arašidové čatní
Paradajkovo - kokosové subzi
Parsi praženica (alebo Akuri, Egg bhurji)
Pav Bhaji (pouličné - žemle so zeleninou)
Pav Gobi (žemle s karfiolovou zmesou) 
Pečené korenené baby zemiačky
Pečené Tondli
Pečený karfiol
Pečený karfiol 2.
Plantain masala
Punugulu / Punukulu  
Puri Bhaji (raňajky - pražené placky a zemiaková príloha)
Pudina Aloo (zemiaky s mätou)  
Rajma Masala (korenená fazuľa)
Rajma Sundal
Rava Upma (opekaná krupica; raňajky)
Sabudana Khichdi (sago perličky s arašidmi; pôstne jedlo)
Sago vada (pražené placky zo sago perličiek a zemiakov)
Smažené "krekry"
Subzi z fazuľových strukov
Šampiňónová masala
Šampiňóny s kokosovým mliekom
Shahi kaaju aloo (zemiaky s kešu orechmi)
Sparený amaranth
Subzi s lóbiou a šampiňónmi
Subzi z brokolicových hlúbov  
Tamatar Pyaz ki Subzi (paradajky na cibuli)
Teplý cviklový šalát
Teplý šalát z mungo fazuliek
Thoran z jarných cibuliek
Thotakura Pappu (strukovina s amaranthom alebo špenátom)
Tondli masala (malé korenené tekvičky)
Toor dal chutney
Usal (strukovina s kokosom)
Vada Pav (žemľa so zemiakovou "šiškou"; pouličné)
Vermicelli Pulao (opekané tenké slíže so zeleninou)
Vyprážaná Okra (Kurkuri bhindi) 
Zemiakovo - karfiolova Samosa (pouličné)
Zeleninové Makhani (zelenina v hustej smotanovo-kešu omáčke)
Zeleninové subzi
Zemiakovo fazuľkové subzi  
Zemiaky s bielym makom
Zemiaky v kokosovom mlieku (Kerala štýl)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára