piatok 5. marca 2010

Indické vegetariánske jedlá (aj pouličné) / Indian vegetarian subzies (street food)

Arašidové čatní
Avarakkai Thoran
Baklažánová Bharta (baklažánový dip alebo príloha) / Eggplant bharta
Baklažánová Bharta s jogurtom / Eggplant bharta with yogurt 
Baklažánová masala s melonovými semienkami
Baklažánové čatní / Brinjal chutney
Baklažánové karí s chuťou kokosového mlieka a koriandra
Baklažánové Subzi od Sonal / Maharashtrian style brinjal subzi 
Baklažánové subzi s kokosovým mliekom
Baklažánovo - koriandrové subzi
Baklažánovo - zemiakové subzi so senovkou gréckou 
Baklažán s tarkou  
Batata Pohe (raňajky - ryžové fliačky/vločky so zemiakmi)
Bharwa baingan (plnené baby baklažány)
Besan Okra / Ladies fingers with chickpea flour
Brokolica na spôsob Manchurian
Brokolicové Kootu
Chettinad hubovo cícerová masala
Cibuľové Bhaji
Cibuľové Subzi / Onion subzi
Cícer na cibuľke
Cícerový Sundal / Chickpeas sundal
Cícerový Thoran
Cvikľa s kokosom
Cvikľové čatní
Dahi Aloo (zemiaky s jogurtom)
Dum Aloo / Dum potatoes
Dhum Gobi
Dusená paprika s kokosom
Dusená zelenina s masala z karí lístkov
Dusené zemiaky s masala z karí lístkov
Dusený plantain so zemiakmi
Fazuľkové subzi s jogurtom / Green beans subzi with yogurt 
Fazuľkový thoran
Fazuľové struky so sezamom
Gajar matar ki subzi (mrkva s hrachom)
Galouti kabab (kabab z fazule rajma)
Ghugni (snack zo žltého hrachu)
Gobi Chole (karfiol s cícerom)  
Gobi Kheema (strúhaný karfiol)
Gobi Manchurian (karfiol)
Gobi Matar (karfiol a hrach)
Gobi Musallam
Gobi Tamatar (karfiol a paradajky)
Hnedý cícer na cibuli 
Horse gram kootu
Horse gram thoran / Horse gram with coconut
Horse gram usal
Hrach v besane
Hrášok na cibuľke
Hubová masala s jarnou cibuľkou
Hubový thoran
Huby Manchurian
Chapati rolka s vajcom (Frankie)  
Chana dal Vada
Chow chow subzi
Chunke Matar (hrach)
Idli (z hnedej ryže a čierneho urid dalu)
Idli (z ryže a urid dalu) / Idli (soft steamed dumplings made of rice and urid dal)
Jeera Aloo (zemiaky s rímskou rascou)
Kachori (plnené s Urad dal, Rajasthani snack)
Kande Pohe (ryžové fliačky/vločky s cibuľou; raňajky)
Kapustové pakory / Cabbage fritters
Kapustovo - hrachové subzi v hlinenom hrnci
Kapustovo mrkvový thoran  
Karfiolová korma
Karfiolové subzi
Kapustové Subzi
Kešu baby zemiačky
Klíčky s kokosom
Kokosové čatní
Kokosovo - arašidové čatní / Coconut - peanut chutney
Kothimbir Vadi  
Kukuričkovo hrachová masala
Makhana (lotosové semená) ako snack /Makhana (lotus seeds) snack
Malai mushroom channe (huby, cícer na smotane)
Malai mushroom matar (huby, hrach na smotane)
Masala Aloo (korenené zemiaky) / Baby potatoes roasted with spices
Masala Arašídy
Masala Dosa (placky so zemiakovou prílohou; raňajky)
Masala Channe (korenený cícer)
Masala Masoor (korenená šošovica)
Methi malai matar (hrach na smotane s chuťou senovky gréckej)
Methi Muthia
Mirchi bhaji (bajji) alebo Milagai bajji / Deep-fried chillies
Mooli subzi (biela reďkovka s kokosom)
Moong dal so špenátom  
Mrkvovo hrachový thoran
Mungo na cibuli / Whole moong dal with onion
Okra Masala (korenená okra)
Okra s bielym makom
Opekaná Okra
Pakory z baby kukuričiek  
Paprikovo - šampiňonovo - arašidová masala
Paradajková polievka
Paradajkové čatní
Paradajkovo - arašidové čatní
Paradajkovo - kokosové subzi
Parsi praženica (alebo Akuri, Egg bhurji)
Pav Bhaji (pouličné - žemle so zeleninou)
Pav Gobi (žemle s karfiolovou zmesou) 
Pečené korenené baby zemiačky / Baked spicy baby potatoes 
Pečené Tondli
Pečený karfiol
Pečený karfiol 2.
Plantain masala / Green banana masala
Punugulu / Punukulu  
Puri Bhaji (raňajky - pražené placky a zemiaková príloha)
Pudina Aloo (zemiaky s mätou)  
Rajma Masala (korenená fazuľa)
Rajma Sundal
Rava Upma (opekaná krupica; raňajky) / Roasted semolina, indian breakfast
Sabudana Khichdi (sago perličky s arašidmi; pôstne jedlo)
Sago vada (pražené placky zo sago perličiek a zemiakov)
Subzi z fazuľových strukov
Šampiňónová masala
Šampiňóny s kokosovým mliekom
Shahi kaaju aloo (zemiaky s kešu orechmi)
Sparený amaranth
Subzi s lóbiou a šampiňónmi
Subzi z brokolicových hlúbov  
Tamatar Pyaz ki Subzi (paradajky na cibuli)
Teplý cviklový šalát
Teplý šalát z mungo fazuliek
Thoran z jarných cibuliek
Thotakura Pappu (strukovina s amaranthom alebo špenátom)
Tondli masala (malé korenené tekvičky)
Toor dal chutney
Usal (strukovina s kokosom)
Vada Pav (žemľa so zemiakovou "šiškou"; pouličné)
Vermicelli Pulao (opekané tenké slíže so zeleninou)
Vyprážaná Okra (Kurkuri bhindi) / Fried ladies fingers
Zemiakovo - karfiolova Samosa (pouličné)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára