ČO POTREBUJETE (na 2-3 porcie):
6 baby baklažánov
na plnku:
3 lyžice arašídov
2 lyžičky sezamu
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky mletého chilli korenia
1 lyžička koriandrových semien
1 lyžička tmavej rímskej rasce
1 lyžička semien senovky gréckej (methi)
štipka soli
na omáčku:
rozmixovať 2 väčšie paradajky
olej
1/2 lyžičky drvenej rasce
1/4 lyžičky asafoetida
1 veľká červená cibuľa
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 sušená červená chilli paprička
1/2 lyžičky garam masala
soľ
asi 1/2 hrnčeka vody
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Pardajky rozmixujeme na pyré bez pridania vody a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
Najprv si pripravíme plnku. Arašídy na suchej panvici na miernom ohni opečieme do chrumkava a odložíme bokom. Na tej istej panvici opečieme troška sezamové semienka a odložíme bokom. V tej istej panvici ďalej opečieme do voňava koriandrové semená, semená senovky gréckej a rímsku rascu. Necháme to všetko vychládnuť. Potom všetko čo sme opiekli dáme do mixéra, pridáme kurkumu, chilli korenie a štipku soli a vymixujeme. Nepridávame žiadnu vodu.
Baklažány umyjeme a stonky zaštikneme ak sú príliš dlhé, ale neodstraňujeme. Baklažány narežeme v tvare kríža, ale nie na doraz. Na 10min ich dáme do misky s vodou, aby nezhnedli.
Potom ich naplníme do narezanej časti plnkou, ktorú sme si pripravili.
V panvici zohrejeme olej a pridáme drvenú rascu, asafoetida a bobkový list. Necháme rozvoňať. Pridáme naplnené baklažány, minútku restujeme na miernom ohni tak, že ich aspoň raz otočíme. Potom panvicu zakryjeme a baklažány dusíme asi 10min do polomäkka. Vyberieme ich z panvice a odložíme do ďalšieho použitia.
V tej istej panvici, v tom istom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnakovo-zázvorovú pastu. Pridáme kurkumu, sušenú chilli papričku, a garam masala, premiešame. Pridáme paradajkové pyré, soľ, panvicu zakryjeme a na miernom ohni povaríme asi 10min. Dávame pozor aby to neprihorelo.
Potom dáme naspäť baklažány, pridáme vodu a ďalších 10min. pod pokrievkou na mierno povaríme. Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať.
Podávame s plackami Chapati.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára