štvrtok 1. apríla 2021

Chole masala

 



ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

1 hrnček uvareného cíceru 

(1 bobkový list a 1 sáčok tmavého čaju na jeho uvarenie)


olej alebo ghee

1/3 lyžičky asafoetida

2 veľké červené cibule 

2 plné lyžice domácej karí pasty

soľ podľa potreby

voda podľa potreby

1/3 lyžičky cukru

1 lyžička chole masala

hrsť čerstvej koriandrovej vňate 



AKO POSTUPOVAŤ:

Sušený cícer si na noc namočíme, ráno premyjeme, dáme do tlakového hrnca spolu s 1 bobkovým listom a sáčkom tmavého čaju. Hrniec natlakujeme, oheň zmiernime a cícer varíme 15min. Keď hrniec otvoríme bobkový list a čaj odstránime. 

(Varím cícer vo väčšom množstve, potom ho rozdelím na porcie a zmrazím. Takto pripravený cícer máte vždy po ruke na rýchle karí. )


V kadhai (hlbšej panvici) zohrejeme olej alebo ghee. Pridáme asafoetida a na drobno nasekanú cibuľu. Troška osolíme a restujeme domäkka.

Pridáme karí pastu, uvarený cícer a dobre premiešame. Pridáme troška vody v ktorej sme cícer varili. Zakryjeme a varíme na miernom ohni 5min.

Potom pridáme cukor, chole masala a nasekanú vňať. Necháme prejsť 2min varom a odstavíme z ohňa. Nie je to riedke karí, v panvici to vyzerá presne tak ako na tanieri.


Podávame s praženými plackami Bhatura, Puri alebo s ryžou

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára