štvrtok 1. apríla 2021

Chole masala (cícerová masala) / Chickpeas masala

 




ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

1 hrnček uvareného cíceru / 1 cup of cooked chickpeas 

(1 bobkový list a 1 sáčok tmavého čaju na jeho uvarenie) / (use 1 bay leaf and 1 tea bag while you cook chickpeas)


olej alebo ghee / oil or ghee

1/3 lyžičky asafoetida / 1/3 tsp asafoetida (hing)

2 veľké červené cibule / 2 big red onions 

2 plné lyžice domácej karí pasty / 2 full tbsp homemade curry paste 

soľ podľa potreby / salt

voda podľa potreby / water as needed

1/3 lyžičky cukru / 1/3 tsp sugar

1 lyžička chole masala / 1 tsp chole masala

hrsť čerstvej koriandrovej vňate / handful of fresh coriander leaves 



AKO POSTUPOVAŤ:

Sušený cícer si na noc namočíme, ráno premyjeme, dáme do tlakového hrnca spolu s 1 bobkovým listom a sáčkom tmavého čaju. Hrniec natlakujeme, oheň zmiernime a cícer varíme 15min. Keď hrniec otvoríme bobkový list a čaj odstránime. / Soak dry chickpeas in the water overnight. Rinse them with water in the morning, keep in pressure cooker, add 1 bay leaf, 1 tea bag, water and cook chickpeas for approx 15min. under pressure. When chickpeas are cooked remove bay leaf and tea bag.

Varím cícer vo väčšom množstve, potom ho rozdelím na porcie a zmrazím. Takto pripravený cícer máte vždy po ruke na rýchle karí. / I cook bigger quantity of chickpeas at one time, then divide in containers and store in the freezers. Preboiled chickpeas are then very handy and quick to use.


V kadhai (hlbšej panvici) zohrejeme olej alebo ghee. Pridáme asafoetida a na drobno nasekanú cibuľu. Troška osolíme a restujeme domäkka. / Heat some oil or ghee in kadhai. Add asafoetida and chopped onion. Add salt and fry on low heat until onion is soft.

Pridáme karí pastu, uvarený cícer a dobre premiešame. Pridáme troška vody v ktorej sme cícer varili. Zakryjeme a varíme na miernom ohni 5min. / Add curry paste, boiled chickpeas and mix well. Add little bit of water which you used to boil chickpeas. Cover and cook on low heat for 5min.

Potom pridáme cukor, chole masala a nasekanú vňať. Necháme prejsť 2min varom a odstavíme z ohňa. Nie je to riedke karí, v panvici to vyzerá presne tak ako na tanieri. / Add little bit of sugar, chole masala and chopped coriander leaves. Heat through for 2min. and remove from the stove. This dish isn't curry so you shouldn't have too much of liquid in it.


Podávame s praženými plackami Bhatura, Puri alebo s ryžou. / Serve with deep fried flat bread Bhatura, Puri or rice.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára