ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):
1 hrnček uvareného cíceru
(1 bobkový list a 1 sáčok tmavého čaju na jeho uvarenie)
olej alebo ghee
1/3 lyžičky asafoetida
2 veľké červené cibule
2 plné lyžice domácej karí pasty
soľ podľa potreby
voda podľa potreby
1/3 lyžičky cukru
1 lyžička chole masala
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Sušený cícer si na noc namočíme, ráno prepláchneme, dáme do tlakového hrnca spolu s 1 bobkovým listom a sáčkom tmavého čaju. Hrniec natlakujeme, oheň zmiernime a cícer varíme 15min. Keď hrniec otvoríme bobkový list a čaj odstránime.
Varím cícer vo väčšom množstve, potom ho rozdelím na porcie a zmrazím. Takto pripravený cícer máte vždy po ruke na rýchle karí.
V kadhai (hlbšej panvici) zohrejeme olej alebo ghee. Pridáme asafoetida a na drobno nasekanú cibuľu. Troška osolíme a restujeme domäkka.
Pridáme karí pastu, uvarený cícer a dobre premiešame. Pridáme troška vody v ktorej sme cícer varili. Zakryjeme a varíme na miernom ohni 5min.
Potom pridáme cukor, chole masala a nasekanú vňať. Necháme prejsť 2min varom a odstavíme z ohňa.
Podávame s praženými plackami Bhatura, Puri alebo s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára