sobota 20. marca 2021

Paneer matar (paneer s hrachom, s použitím domácej karí pasty) / Paneer matar

 



ČO POTREBUJETE (asi na 3 porcie):


200g paneeru / 200g paneer

200ml hrnček mrazeného hrášku / 200ml of frozen green peas 


olej / oil

1/4 lyžičky asafoetida / 1/4 tsp asafoetida (hing)

2 stredne veľké červené cibule / 2 medium size red onions 

2 stredne veľké rajčiny / 2 medium size tomatoes 

1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty / 1 tsp ginger garlic paste 

soľ / salt

2 plné lyžice karí pasty (podľa tohoto receptu) / 2 full tbsp of homemade curry paste

voda podľa potreby / water as needed 

1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej / 1 tsp dry fenugreek leaves (kasuri methi)

1 zelená chilli paprička / 1 green chilli

hrsť čerstvej koriandrovej vňate / handful of coriander leaves 

trocha kokosového mlieka / some coconut milk




AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici zohrejeme olej, pridáme asafoetida a nasekanú cibuľu, restujeme domäkka. / Heat oil in kadhai, add asafoetida and chopped onion, frybon low heat until onion is soft. 


Potom pridáme nakrájané rajčiny, cesnakovo zázvorovú pastu, soľ, premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni varíme 30 min. Občas premiešame. / Add chopped tomatoes, ginger garlic paste, salt, stir well and cook on low heat, covered, for 30min. Stir occasionally. 


Pridáme karí pastu, premiešame. Pridáme trocha vody a chilli papričku, premiešame. Pridáme senovku, premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni varíme 5 min. / Add curry paste and mix well. Add some water and green chilli, mix. Add fenugreek leaves, mix and cook covered for 5min.




Ďalej pridáme hrach, nakrájaný paneer, premiešame. Pridáme koriandrovú vňať, troška kokosového mlieka (ak treba upravíme si hustotu vodou),  premiešame a znova povaríme na miernom ohni pod pokrievkou 5 min. / Add green peas (I used frozen), paneer cut into the cubes and mix. Add chopped coriander leaves and little bit of coconut milk, mix and cook covered on low heat for another 5min.




Podávame s plackami (chapati, puri, bhatura) alebo s Jeera rice (ryžou s rímskou rascou). / Serve with Indian breads such Chapati, Puri, Bhatura or with Jeera rice.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára