sobota 20. marca 2021

Paneer matar (paneer s hrachom, s použitím domácej karí pasty) / Paneer with green peas

 



ČO POTREBUJETE (asi na 3 porcie):


200g paneeru

200ml hrnček mrazeného hrášku


olej

1/4 lyžičky asafoetida

2 stredne veľké červené cibule

2 stredne veľké rajčiny

1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty

soľ

2 plné lyžice karí pasty (podľa tohoto receptu)

voda podľa potreby

1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej

1 zelená chilli paprička

hrsť čerstvej koriandrovej vňate

trocha kokosového mlieka




AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici zohrejeme olej, pridáme asafoetida a nasekanú cibuľu, restujeme domäkka. 


Potom pridáme nakrájané rajčiny, cesnakovo zázvorovú pastu, soľ, premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni varíme 30 min. Občas premiešame. 


Pridáme karí pastu, premiešame. Pridáme trocha vody a chilli papričku, premiešame. Pridáme senovku, premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni varíme 5 min. 




Ďalej pridáme hrach, nakrájaný paneer, premiešame. Pridáme koriandrovú vňať, troška kokosového mlieka (ak treba upravíme si hustotu vodou),  premiešame a znova povaríme na miernom ohni pod pokrievkou 5 min. 




Podávame s plackami (chapati, puri, bhatura) alebo s Jeera rice (ryžou s rímskou rascou). 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára