200g paneeru / 200g paneer
200ml hrnček mrazeného hrášku / 200ml of frozen green peas
olej / oil
1/4 lyžičky asafoetida / 1/4 tsp asafoetida (hing)
2 stredne veľké červené cibule / 2 medium size red onions
2 stredne veľké rajčiny / 2 medium size tomatoes
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty / 1 tsp ginger garlic paste
soľ / salt
2 plné lyžice karí pasty (podľa tohoto receptu) / 2 full tbsp of homemade curry paste
voda podľa potreby / water as needed
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej / 1 tsp dry fenugreek leaves (kasuri methi)
1 zelená chilli paprička / 1 green chilli
hrsť čerstvej koriandrovej vňate / handful of coriander leaves
trocha kokosového mlieka / some coconut milk
AKO POSTUPOVAŤ:
V panvici zohrejeme olej, pridáme asafoetida a nasekanú cibuľu, restujeme domäkka. / Heat oil in kadhai, add asafoetida and chopped onion, frybon low heat until onion is soft.
Potom pridáme nakrájané rajčiny, cesnakovo zázvorovú pastu, soľ, premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni varíme 30 min. Občas premiešame. / Add chopped tomatoes, ginger garlic paste, salt, stir well and cook on low heat, covered, for 30min. Stir occasionally.
Pridáme karí pastu, premiešame. Pridáme trocha vody a chilli papričku, premiešame. Pridáme senovku, premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni varíme 5 min. / Add curry paste and mix well. Add some water and green chilli, mix. Add fenugreek leaves, mix and cook covered for 5min.
Ďalej pridáme hrach, nakrájaný paneer, premiešame. Pridáme koriandrovú vňať, troška kokosového mlieka (ak treba upravíme si hustotu vodou), premiešame a znova povaríme na miernom ohni pod pokrievkou 5 min. / Add green peas (I used frozen), paneer cut into the cubes and mix. Add chopped coriander leaves and little bit of coconut milk, mix and cook covered on low heat for another 5min.
Podávame s plackami (chapati, puri, bhatura) alebo s Jeera rice (ryžou s rímskou rascou). / Serve with Indian breads such Chapati, Puri, Bhatura or with Jeera rice.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára