piatok 12. marca 2021

Cestoviny v paradajkovej omáčke / Pasta with roasted tomato sauce



ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):


na omáčku:

1 stredne veľká červená cibuľa

3 stredne veľké paradajky 

10 cherry paradajok

8 strúčikov cesnaku 

soľ

olej


sušená bazalka 

sušené oregano

sušený cesnak

1/2 lyžičky chilli vločiek


2 lyžice sladkej smotany

syr (parmezán)


ďalej:

3 plné hrste menších cestovín

olivový olej




AKO POSTUPOVAŤ:

Paradajky, cibuľu a cesnak dáme do pekáčika, osolíme a výdatne pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme na 180st, 35 - 40min.


Po vychládnutí cherry paradajky odoberieme preč, dáme si ich do misky a odložíme bokom do servírovania. 


Ostatné rozmixujeme s trochou vody na omáčku. (Ak použijeme čerstvé lístky bazalky miesto sušenej bazalky, pridáme ich pri mixovaní a rozmixujeme s omáčkou.)


Omáčku dáme do panvice a privedieme k varu; oheň zmiernime. Pridáme sušený cesnak, bazalku, oregano, chilli vločky (môžeme aj štipku cukru, ale nemusí byť) a premiešame. Pridáme smotanu a pod pokrievkou na mierno 5min povaríme. 


Medzitým si dáme variť cestoviny v osolenej vode podľa návodu. 



(Ja som pridala so smotanou aj plátok syra, aby sa v omáčke rozpustil. U nás sú syry ako parmezán a ostatné dostupné len vo veľkomestách v obchodoch pre bohatých, takže nemám šancu si ho kúpiť. Bohužiaľ mi musí stačiť obyčajný plátkový 🤷‍♀️, ale cestoviny sú dobré aj s ním. Aj keď parmezán je parmezán.)


🍝 🍝 🍝

Ak treba omáčku doriediť, použijeme vodu, v ktorej sa varili cestoviny.

Scedené cestoviny vmiešame do omáčky.



Na tanieri ozdobíme cherry paradajkami, ktoré sme si odobrali po upečení, čerstvou bazalkou, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme nastrúhaným parmezánom (ten som nemala). 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára