ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):
na omáčku:
1 stredne veľká červená cibuľa
3 stredne veľké paradajky
10 cherry paradajok
8 strúčikov cesnaku
soľ
olej
sušená bazalka
sušené oregano
sušený cesnak
1/2 lyžičky chilli vločiek
2 lyžice sladkej smotany
syr (parmezán)
ďalej:
3 plné hrste menších cestovín
olivový olej
AKO POSTUPOVAŤ:
Paradajky, cibuľu a cesnak dáme do pekáčika, osolíme a výdatne pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme na 180st, 35 - 40min.
Po vychládnutí cherry paradajky odoberieme preč, dáme si ich do misky a odložíme bokom do servírovania.
Ostatné rozmixujeme s trochou vody na omáčku. (Ak použijeme čerstvé lístky bazalky miesto sušenej bazalky, pridáme ich pri mixovaní a rozmixujeme s omáčkou.)
Omáčku dáme do panvice a privedieme k varu; oheň zmiernime. Pridáme sušený cesnak, bazalku, oregano, chilli vločky (môžeme aj štipku cukru, ale nemusí byť) a premiešame. Pridáme smotanu a pod pokrievkou na mierno 5min povaríme.
Medzitým si dáme variť cestoviny v osolenej vode podľa návodu.
(Ja som pridala so smotanou aj plátok syra, aby sa v omáčke rozpustil. U nás sú syry ako parmezán a ostatné dostupné len vo veľkomestách v obchodoch pre bohatých, takže nemám šancu si ho kúpiť. Bohužiaľ mi musí stačiť obyčajný plátkový 🤷♀️, ale cestoviny sú dobré aj s ním. Aj keď parmezán je parmezán.)
Ak treba omáčku doriediť, použijeme vodu, v ktorej sa varili cestoviny.
Scedené cestoviny vmiešame do omáčky.
Na tanieri ozdobíme cherry paradajkami, ktoré sme si odobrali po upečení, čerstvou bazalkou, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme nastrúhaným parmezánom (ten som nemala).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára