Túto aromatickú ryžu môžete podávať ako prílohu k vegetariánskemu karí alebo aj ako samostatné jedlo.
ČO POTREBUJETE:
1 hrnček Basmati ryže
2 lyžice ghee (pre vegánov olej)
1 lyžička rímskej rasce
1 a 1/2 lyžice kešu orechov (nesolených)
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
10 klinčekov
kúsok škorice
štipka kryštáľového cukru
1 a 3/4 hrnčeka vody
soľ
AKO POSTUPOVAŤ:
Ryžu prepláchneme a namočíme na 30 minút vo vode, potom scedíme.
V hrnci zohrejeme ghee, pridáme kešu orechy a na miernom ohni opečieme do hneda. Vyberieme a odložíme bokom.
Do toho istého ghee pridáme rímsku rascu a bobkový list a počkáme, kým rímska rasca uvoľní vôňu.
Pridáme scedenú ryžu a opekáme do slabučko hneda. Miešame.
Pridáme klinčeky, škoricu a mleté čierne korenie, premiešame.
Zalejeme 1 a 3/4 hrnčekom vody, osolíme, premiešame, privedieme k varu, prikryjeme a ryžu varíme, kým sa voda neodparí a ryža je na skus hotová.
Ryžu rozdelíme na taniere (do misiek) a ozdobíme opečenými kešu orechami.
No vidím,že si musím zase pozrieť tvoju kucharku...
OdpovedaťOdstrániťhttp://static8.depositphotos.com/1007989/858/i/450/depositphotos_8587097-Okay-smiley.jpg
Pozri Bozulka a vyskusaj. Budem rada, ak ti bude chutit. Daj vediet :)
Odstrániť