streda 16. marca 2011

Ryža s rímskou rascou (Jeera rice)

Túto aromatickú ryžu môžete podávať ako prílohu k vegetariánskemu karí alebo aj ako samostatné jedlo.





ČO POTREBUJETE:

1 hrnček Basmati ryže 
2 lyžice ghee (pre vegánov olej)
1 lyžička rímskej rasce
1 a 1/2 lyžice kešu orechov (nesolených)
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
10 klinčekov
kúsok škorice 
štipka kryštáľového cukru
1 a 3/4 hrnčeka vody
soľ





AKO POSTUPOVAŤ:

Ryžu prepláchneme a namočíme na 30 minút vo vode, potom scedíme.

V hrnci zohrejeme ghee, pridáme kešu orechy a na miernom ohni opečieme do hneda. Vyberieme a odložíme bokom.

1jeera rice a falafel 009


Do toho istého ghee pridáme rímsku rascu a bobkový list a počkáme, kým rímska rasca uvoľní vôňu.

1jeera rice a falafel 010


Pridáme scedenú ryžu a opekáme do slabučko hneda. Miešame.

1jeera rice a falafel 012


Pridáme klinčeky, škoricu a mleté čierne korenie, premiešame.

1jeera rice a falafel 013


Zalejeme 1 a 3/4 hrnčekom vody, osolíme, premiešame, privedieme k varu, prikryjeme a ryžu varíme, kým sa voda neodparí a ryža je na skus hotová.

1jeera rice a falafel 014


Ryžu rozdelíme na taniere (do misiek) a ozdobíme opečenými kešu orechami.



2 komentáre:

  1. No vidím,že si musím zase pozrieť tvoju kucharku...

    http://static8.depositphotos.com/1007989/858/i/450/depositphotos_8587097-Okay-smiley.jpg

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pozri Bozulka a vyskusaj. Budem rada, ak ti bude chutit. Daj vediet :)

      Odstrániť