Neviem, či je to známe aj na severe Indie, ale tu na juhu, keď začnú horúčavy, občas vidievam indické ženy sedieť na streche, vedľa seba rozprestrené plátno a lyžičkou robia malé kôpky, ktoré rozotrú na malé, okrúhle placky.
Potom placky nechajú sušiť 1-3 dni na slnku, kým nie sú priesvitné.
Vysušené skladujú v plechových, dobre uzavretých nádobách a keď potrebujú, niekoľko kúskov odoberú a vypražia v oleji.
Vysušené skladujú v plechových, dobre uzavretých nádobách a keď potrebujú, niekoľko kúskov odoberú a vypražia v oleji.
Pripomína mi to niečo ako lupienky, len keď sa opražia, tak napučia a nezostanú také tenučké.
Cesto môže byť z ryžovej múky alebo zo saga, iné druhy nepoznám. No a čo to vlastne je? Volá sa to Vadam. Ja to nerobievam, ale našla som pre vás celkom dobrý blogový príspevok, kde opisuje prípravu Deepa (indka), ktorá pochádza z juhu (Chennai).
Cesto môže byť z ryžovej múky alebo zo saga, iné druhy nepoznám. No a čo to vlastne je? Volá sa to Vadam. Ja to nerobievam, ale našla som pre vás celkom dobrý blogový príspevok, kde opisuje prípravu Deepa (indka), ktorá pochádza z juhu (Chennai).
Pekne fotky, pacia sa mi. To si ty robila?
OdpovedaťOdstrániťAno, fotila som z okna (byvame na 5. poschodi) :)
OdpovedaťOdstrániť