Neviem, ci je to zname aj na severe Indie, ale tu na juhu, ked zacnu horucavy, obcas vidievam indicke zeny sediet na streche, vedla seba rozprestrene platno a lyzickou robia male kopky, ktore rozotru na male, okruhle placky.
Potom placky nechaju susit 1-3 dni na slnku, kym nie su priesvitne.
Vysusene skladuju v plechovych uzavretych nadobach a ked potrebuju, niekolko kuskov odoberu a vyprazia v oleji. Pripomina mi to nieco ako lupienky, len ked sa oprazia, tak napucia a nezostanu take tenucke.
Cesto moze byt z ryzovej muky alebo zo saga, ine druhy nepoznam. No a co to vlastne je? Vola sa to Vadam. Ja to nerobievam, ale nasla som pre vas celkom dobry blogovy prispevok, kde opisuje pripravu Deepa (indka), ktora pochadza z juhu (Chennai).
Potom placky nechaju susit 1-3 dni na slnku, kym nie su priesvitne.
Vysusene skladuju v plechovych uzavretych nadobach a ked potrebuju, niekolko kuskov odoberu a vyprazia v oleji. Pripomina mi to nieco ako lupienky, len ked sa oprazia, tak napucia a nezostanu take tenucke.
Cesto moze byt z ryzovej muky alebo zo saga, ine druhy nepoznam. No a co to vlastne je? Vola sa to Vadam. Ja to nerobievam, ale nasla som pre vas celkom dobry blogovy prispevok, kde opisuje pripravu Deepa (indka), ktora pochadza z juhu (Chennai).
Pekne fotky, pacia sa mi. To si ty robila?
OdpovedaťOdstrániťAno, fotila som z okna (byvame na 5. poschodi) :)
OdpovedaťOdstrániť