nedeľa 27. marca 2011

Vadam (indické "lupienky") / Vadam (indian "chips")

Neviem, či je to známe aj na severe Indie, ale tu na juhu, keď začnú horúčavy, občas vidievam indické ženy sedieť na streche, vedľa seba rozprestrené plátno a lyžičkou robia malé kôpky, ktoré rozotrú na malé, okrúhle placky.




Potom placky nechajú sušiť 1-3 dni na slnku, kým nie sú priesvitné.



Vysušené skladujú v plechových, dobre uzavretých nádobách a keď potrebujú, niekoľko kúskov odoberú a vypražia v oleji. 

Pripomína mi to niečo ako lupienky, len keď sa opražia, tak napučia a nezostanú také tenučké.

Cesto môže byť z ryžovej múky alebo zo saga, iné druhy nepoznám. No a čo to vlastne je? Volá sa to Vadam. Ja to nerobievam, ale našla som pre vás celkom dobrý blogový príspevok, kde opisuje prípravu Deepa (indka), ktorá pochádza z juhu (Chennai).

2 komentáre: