1/3 lyžičky mletej kurkumy / 1/3 tsp termaric (haldi)
1/2 lyžičky mletého koriandru / 1/2 tsp ground coriander (dhanya powder)
1/2 lyžičky rímskej rasce / 1/2 tsp cumin (jeera)
soľ / salt
voda na podliatie / water
1/2 lyžičky garam masala / 1/2 tsp garam masala
hrsť nalúskaného hrachu (alebo mrazený) / handful of fresh or frozen green peas
čerstvá koriandrová vňať / fresh coriander leaves
čerstvá koriandrová vňať / fresh coriander leaves
AKO POSTUPOVAŤ:
V panvici si zohrejeme ghee. Pridáme kurkumu, rímsku rascu a mletý koriander a minútku popražíme. / Heat ghee in the pan. Add termaric, cumin and ground coriander and fry for a minute.
Potom pridáme na malé kocky nakrájané baklažány, osolíme, podlejeme vodou a privedieme k varu. / Add brinjals cut into small pieces, add salt, add little water and bring to boil.
Oheň zmiernime, pridáme garam masala, premiešame a prikryté dusíme na slabom ohni domäkka. / Reduce the heat, add garam masala, mix and cook it covered on low heat until brinjals are soft.
Keď sú baklažány mäkké, pridáme hrach a odokryté povaríme. / Then add green peas and cook until soft.
Pridáme koriandrovú vňať, premiešavame a zmes necháme pod pokrievkou ešte 10 minút odpočívať. / Add chopped coriander leaves, mix and let it rest covered for 10min.
Jedlo je vhodné ako príloha k vegetariánskemu karí a ryži alebo si k nemu môžete urobiť rôzne placky. / Serve as a side dish with curry and rice or with Indian breads.
Tak toto ma Miška "baví". Minibaklažány u nás nedostať (možno v Metre-ale to už treba kúpiť celú prepravku :(), myslíš, že to bude vadiť z normálnych?
OdpovedaťOdstrániťIvi, urcite to pojde aj z velkych, len by som ich najprv nasolila a nechala vypotit, aby neboli horke. Tieto male su obycajne neni horke.
OdpovedaťOdstrániťVypotíme, urobíme :), díky za recept.
OdpovedaťOdstrániťAhoj Miska, tvoju stranku si uz budem musiet nastavit ako 'home page', co sem stale chodim a hladam inspiracie. Vyskusala som uz vela receptov, medzi nimi aj tento. No, celkom dobre to bolo, len mne ten baklazan otmavel:) Prvykrat som jedla baklazan a stale zijem:) Vdaka za recept.
OdpovedaťOdstrániťKatka, ked baklazan pokrajas, hned ho hod do osolenej vody az do vtedy, kym ho nepojdes varit. Nemal by stmavnut.
OdstrániťHej? Ok,vyskusam, dikes.
OdpovedaťOdstrániťmňaaaaam, akurát som ich dokončila,, sú famózne..:-)
OdpovedaťOdstrániťDakujem, som rada, ze chutilo :)
Odstrániť