streda 30. marca 2011

Baby baklažány s hrachom / Brinjals with green peas

22IMG_7168




ČO POTREBUJETE:

4-5ks baby baklažánov

1 lyžica ghee
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky rímskej rasce
soľ
voda na podliatie
1/2 lyžičky garam masala
hrsť nalúskaného hrachu (alebo mrazený)
čerstvá koriandrová vňať


22IMG_7172



AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici si zohrejeme ghee. Pridáme kurkumu, rímsku rascu a mletý koriander a minútku popražíme. 

22IMG_7154


Potom pridáme na malé kocky nakrájané baklažány, osolíme, podlejeme vodou a privedieme k varu. 

22IMG_7157


Oheň zmiernime, pridáme garam masala, premiešame a prikryté dusíme na slabom ohni domäkka. 

22IMG_7159


Keď sú baklažány mäkké, pridáme hrach a odokryté povaríme. 

22IMG_7160


Pridáme koriandrovú vňať, premiešavame a zmes necháme pod pokrievkou ešte 10 minút odpočívať. 

22IMG_7162


Jedlo je vhodné ako príloha k vegetariánskemu karí a ryži alebo si k nemu môžete urobiť rôzne placky

8 komentárov:

  1. Tak toto ma Miška "baví". Minibaklažány u nás nedostať (možno v Metre-ale to už treba kúpiť celú prepravku :(), myslíš, že to bude vadiť z normálnych?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ivi, urcite to pojde aj z velkych, len by som ich najprv nasolila a nechala vypotit, aby neboli horke. Tieto male su obycajne neni horke.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vypotíme, urobíme :), díky za recept.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Miska, tvoju stranku si uz budem musiet nastavit ako 'home page', co sem stale chodim a hladam inspiracie. Vyskusala som uz vela receptov, medzi nimi aj tento. No, celkom dobre to bolo, len mne ten baklazan otmavel:) Prvykrat som jedla baklazan a stale zijem:) Vdaka za recept.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katka, ked baklazan pokrajas, hned ho hod do osolenej vody az do vtedy, kym ho nepojdes varit. Nemal by stmavnut.

      Odstrániť
  5. Hej? Ok,vyskusam, dikes.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. mňaaaaam, akurát som ich dokončila,, sú famózne..:-)

    OdpovedaťOdstrániť