ČO POTREBUJETE (na 3-4 porcie):
na tikka:
350g vykostených stehien
2 plné lyžice bieleho nesladeného jogurtu (dahi)
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
(alebo 1/2 lyžičky nastrúhaného čertsvého zázvoru a 1/2 lyžičky nastrúhaného čerstvého cesnaku)
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého chilli korenia
1 lyžička garam masala
na karí:
1 lyžička tmavej rímskej rasce
1 veľká červená cibuľa
kúsok škorice
1 ázijský bobkový list (tej patta)
3 klinčeky
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička mletého koriandru
pyré z 2 väčších rajčín (rozmixujte ich v mixéri)
soľ
3 lyžice sladkej smotany
1 lyžica ghee
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Na noc si do chladničky uložíme v uzavretej miske mäso nakrájané na "kocky", pridáme všetky suroviny uvedené pod "tikka" a dobre premiešame.
Na druhý deň pekáčik potrieme olejom, mäso naň uožíme v 1 vrstve aj so všetkou marinádou, troška osolíme, pokvapkáme ešte olejom a pečieme/grilujeme v predohriatej rúre na 210°C, 20 - 25min.
Kým sa mäso pečie začneme s prípravou karí. V kadhai (panvici) zohrejeme za lyžicu ghee, pridáme rímsku rascu a necháme chvíľku prevoňať. Oheň zmiernime. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka.
Potom pridáme škoricu, bobkový list, klinčeky, kardamóm, kurkumu a mletý koriander, chvíľku necháme prevoňať.
Ďalej pridáme pyré z rajčín, premiešame.
Pridáme troška vody a soľ, privedieme k varu, oheň opäť zmiernime a pod pokrievkou varíme 20 - 25min.
Potom pridáme upečené mäso aj s marinádou z pekáčika, smotanu a lyžicu ghee, premiešame.
Pridáme koriandrovú vňať a pod pokrievkou ešte 15 - 20min povaríme.
Podávame s ryžou alebo Naanom, paratha plackami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára