ČO POTREBUJETE:
1/2 litra mlieka
1 lyžička bieleho nesladeného jogurtu
(mal by sa meniť každý 4krát, čiže 4krát môžem odobrať lyžičku z jogurtu, ktorý som si vyrobila a potom kúpiť nový, na výrobu čerstvého)
(mal by sa meniť každý 4krát, čiže 4krát môžem odobrať lyžičku z jogurtu, ktorý som si vyrobila a potom kúpiť nový, na výrobu čerstvého)
AKO POSTUPOVAŤ:
Mlieko prevaríme a necháme trochu vychládnuť. Musí mať teplotu asi 45'C. Mlieko prelejeme do misky a vmiešame lyžičku bieleho joguru. Misku zakryjeme na tesno a uložíme na teplé miesto so stálou teplotou. Necháme jogurt uležať minimálne 6 hodín. Potom misku otvoríme a jogurt necháme odležať ďalšiu hodinu. Sadnutý jogurt v miske zasa uzavrieme a uložíme do chladničky, kde ho necháme odležať ďalších minimálne 6 hodín, pre lepši jogurt ho nechajte v chladničke 24 hodín.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára