streda 14. júla 2010

Krevety na cibuľke

22IMG_7247



ČO POTREBUJETE:

1/2kg čerstvých tigrých kreviet
soľ
kukuričný škrob
olej
1 veľká červená cibuľa 
4 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky čerstvého strúhaného zázvoru 
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
1 a 1/2 lyžice tmavej sójovej omáčky 
hrsť čerstvej koriandrovej vňate 
voda, asi 50ml
niekoľko podrvených kešu orechov




22IMG_7246



AKO POSTUPOVAŤ:

Krevety očistíme, nasolíme a necháme odstáť 15 minút.

22IMG_7227


Obalíme v kukuričnom škrobe.

Olej v panvici rozhorúčime. Krevety sa musia silno pražiť. Vypražíme do hnedkava v rozpálenom oleji.

22IMG_7230


Vyberieme (najlepšie na savý kuchynský obrúsok) a odložíme bokom.

22IMG_7233


V čistej panvici (woku) zohrejeme trocha oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Restujeme asi 3 minútky, domäkka.

22IMG_7234


Teraz treba pracovať rýchlo, jeden krok hneď za druhým. Pridáme sójovú omáčku a mleté čierne korenie. Premiešame.

22IMG_7240


Ihneď pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame.

22IMG_7241


Ďalej hneď pridáme troška vody, premiešame a pridáme vypražené krevety. Poriadne premiešame.

22IMG_7242


Wok odstavíme z ohňa a pridáme podrvené kešu orechy. Znova premiešame a môžeme ihneď podávať teplé ako predjedlo.

22IMG_7244



22IMG_7252


4 komentáre:

  1. Díky moc za tento rcept je fantastickýýýýýý.
    Dneska jsem ho zkoušela a moc se povedl.
    Mimochodem máš krásný blog.(Já miluju indickou kuchyni a skoro nikde na internetu nejsou hezké recepty.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerá to dobre,takto som ešte nerobila.Mám ešte jedny krevety v mrazničke tak vyskúšam,Miška tie tvoje čerstvé krevety...no trošku závidím.Manžel má stále naturálie ???
    Zdravím !!!

    OdpovedaťOdstrániť