nedeľa 18. júla 2010

Južanská kuracinka / Southern fried chicken


IMG_6180


ČO POTREBUJETE:

kuracie paličky / chicken legs
mlieko / milk
soľ / salt
mleté čierne korenie / black pepper powder 
hladká múka / flour
mleté chilli korenie / chilli powder
vajíčka / eggs
olej / oil

IMG_6184



AKO POSTUPOVAŤ:

Kuracie paličky umyjeme a vložíme do hrnca s mliekom, v ktorom sme rozmiešali soľ a čierne korenie tak, aby bolo kuracie mäso celé ponorené. Soli toľko ako keď solíme samotné kura pred prípravou. Odložíme na noc do chladničky. / Wash the chicken legs and put them in the pot. Add milk (enough to cover the legs), salt and black pepper powder. Cover the pot and keep it in the fridge overnight. 

Ráno kura v tom istom mlieku dáme uvariť. Varíme 30 minút na slabom ohni. Nezakrývala som, lebo by to mlieko kypelo. Uvarené, mäkké kura vytiahneme na tanier. / Put this pot (same as you kept it in the fridge) on the stove and bring it to boil. Cook it on low heat, uncovered, for 30min. Then remove the chicken legs from the milk and keep them on the plate 

1


V miske rozšľaháme vidličkou vajíčka a v druhej zmiešame múku so štipkou soli a chilli korením. Kuracie mäso obalíme v múke s chilli, potom vo vajíčku a znova v múke s chilli. Opatrne otrasieme prebytočnú múku. Vypražíme na silnom ohni v dostatočnom množstve oleja do hneda. / Mix eggs, flour, pinch of salt and chilli powder in the bowl. Dip the legs first in the flour mixed with chilli powder, then dip it in eggs mixture, again put in the flour, shake it so that extra flour falls off and deep fry it until it's golden brown.

2


Ako prílohu som zvolila zemiakové pyré. / Serve with mashed potatoes. 

2 komentáre:

  1. vyzerá to fantasticky - robím kura veľmi často, väčšinou papám varené a vyprážané v trojobale. Ale to varenie v mlieku - to môže byť veľmi zaujímavé - určite to vyskúšam.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Budem rada, ak vyskusate :) nech vam chuti.

    OdpovedaťOdstrániť