nedeľa 18. júla 2010

Južanská kuracinka


IMG_6180


ČO POTREBUJETE:

kuracie paličky 
mlieko
soľ
mleté čierne korenie
hladká múka 
mleté chilli korenie
vajíčka
olej

IMG_6184



AKO POSTUPOVAŤ:

Kuracie paličky umyjeme a vložíme do hrnca s mliekom, v ktorom sme rozmiešali soľ a čierne korenie tak, aby bolo kuracie mäso celé ponorené. Soli toľko ako keď solíme samotné kura pred prípravou. Odložíme na noc do chladničky. Ráno kura v tom istom mlieku dáme uvariť. Varíme 30 minút na slabom ohni. Nezakrývala som, lebo by to mlieko kypelo. Uvarené, mäkké kura vytiahneme na tanier.

1


V miske rozšľaháme vidličkou vajíčka a v druhej zmiešame múku so štipkou soli a chilli korením. Kuracie mäso obalíme v múke s chilli, potom vo vajíčku a znova v múke z chilli. Opatrne otrasieme prebytočnú múku. Vypražíme na silnom ohni v dostatočnom množstve oleja do hneda.

2


Ako prílohu som zvolila zemiakové pyré.

2 komentáre:

  1. vyzerá to fantasticky - robím kura veľmi často, väčšinou papám varené a vyprážané v trojobale. Ale to varenie v mlieku - to môže byť veľmi zaujímavé - určite to vyskúšam.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Budem rada, ak vyskusate :) nech vam chuti.

    OdpovedaťOdstrániť