streda 7. júla 2010

Zemiakovo kokosové karí




ČO POTREBUJETE (na asi 3 porcie):

4 stredne veľké zemiaky

na pastu:
2-3 sušené červené chilli papričky 
1/2 lyžičky tmavých horčičných semienok 
1 lyžička koriandrových semien 
kúsok zázvoru
2-3 plné lyžice čerstvo nastrúhaného kokosu 
voda podľa potreby 

ďalej:
ghee
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce 
niekoľko karí lístkov 
1/2 lyžičky mletej kurkumy 
soľ
voda podľa potreby 
2 lupienky kokum
1 lyžička garam masala

na dokončenie:





AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky okrájame, nakrájame na menšie kusy a necháme ponorené vo vode do ďaľšieho použitia. 



Na sucho v panvici opečieme chilli papričky, horčičné semienka a koriandrové semienka, necháme ich rozvoňať. 



Potom ich dáme do mixéra a podrvíme. Pridáme k nim zázvor, kokos a trocha vody a rozmixujeme to na pastu.



V hrnci zohrejeme ghee, pridáme rímsku rascu, horčičné semienka, karí lístky a necháme ich rozvoňať. Potom pridáme kurkumu, soľ a premiešame. 



Pridáme pripravenú pastu, kokum, garam masala, vodu podľa potreby a premiešame. Karí základ privedieme k varu, oheň zmiernime a varíme 15 minút pod pokrievkou, do zhustnutie.

Pridáme trocha vody na zriedenie, zemiaky a karí znova privedieme k varu.  Oheň zmiernime a karí varíme pod pokrievkou, kým zemiaky nezmäknú asi 15 až 20 minút. Ak treba, riedime neskôr vriacou vodou.



Nakoniec posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou a necháme 10 minút postáť pod pokrievkou. 



Podávame s ryžou alebo s Chapati.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára