streda 7. júla 2010

Zemiakovo-kokosové karí

22IMG_8321



ČO POTREBUJETE:

4 stredne veľké zemiaky
2 stredne veľké červené cibule
3 strúčiky cesnaku
4 lyžice (polovica orecha) čerstvo strúhaného kokosu
1 sušená červená chilli paprička 
1/3 lyžičky mletej kurkumy
olej alebo ghee
150ml vody + trocha na mixovanie kokosovej zmesi
1 plná lyžička garam masala
soľ
koriandrová vňať 


22IMG_8312



AKO POSTUPOVAŤ:

Sušenú chilli papričku si na 10 minút namočíme vo vode.

22IMG_8297


V panvici zohrejeme olej (alebo ghee). Cibuľu a cesnak na stredne silnom ohni restujeme domäkka, potom pridáme kurkumu a premiešame.

22IMG_8292

22IMG_8293


Pridáme strúhaný kokos a opekáme na miernom ohni, kým kokos a cibuľa trošku nezhnednú. Premiešavame.

22IMG_8294


Vychládnutú kokosovú zmes a namočenú chilli papričku dáme do mixéra a s trochou vody vymixujeme na pastu.

1


Kokosovú pastu dáme do hrnca, pridáme 150ml vody, premiešame a privedieme k varu. Potom pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, premiešame, oheň zmiernime a pod pokrievkou karí varíme, kým zemiaky nie sú mäkké.

22IMG_8308


Potom pridáme garam masala, premiešame a prejdeme varom.

22IMG_8309


Do hotového karí primiešame nasekanú koriandrovú vňať.

22IMG_8310


Podávame s ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára