ČO POTREBUJETE (na asi 3 porcie):
4 stredne veľké zemiaky
na pastu:
2-3 sušené červené chilli papričky
1/2 lyžičky tmavých horčičných semienok
1 lyžička koriandrových semien
kúsok zázvoru
2-3 plné lyžice čerstvo nastrúhaného kokosu
voda podľa potreby
ďalej:
ghee
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1/2 lyžičky tmavých horčičných semienok
niekoľko karí lístkov
1/2 lyžičky mletej kurkumy
soľ
voda podľa potreby
2 lupienky kokum
1 lyžička garam masala
na dokončenie:
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Zemiaky okrájame, nakrájame na menšie kusy a necháme ponorené vo vode do ďaľšieho použitia.
Na sucho v panvici opečieme chilli papričky, horčičné semienka a koriandrové semienka, necháme ich rozvoňať.
Potom ich dáme do mixéra a podrvíme. Pridáme k nim zázvor, kokos a trocha vody a rozmixujeme to na pastu.
V hrnci zohrejeme ghee, pridáme rímsku rascu, horčičné semienka, karí lístky a necháme ich rozvoňať. Potom pridáme kurkumu, soľ a premiešame.
Pridáme pripravenú pastu, kokum, garam masala, vodu podľa potreby a premiešame. Karí základ privedieme k varu, oheň zmiernime a varíme 15 minút pod pokrievkou, do zhustnutie.
Pridáme trocha vody na zriedenie, zemiaky a karí znova privedieme k varu. Oheň zmiernime a karí varíme pod pokrievkou, kým zemiaky nezmäknú asi 15 až 20 minút. Ak treba, riedime neskôr vriacou vodou.
Nakoniec posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou a necháme 10 minút postáť pod pokrievkou.
Podávame s ryžou alebo s Chapati.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára