ČO POTREBUJETE:
200ml pohár sušeného cíceru
1 väčšia červena cibula
kúsok čerstvého zázvoru
3 strúčiky cesnaku
olej
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička koriandru
1/2 lyžičky rímskej rasce
voda
soľ
1 lyžička garam masala
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
150ml kokosového mlieka
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Cícer na noc namočíme. Ráno vodu scedíme a vymeníme. Uvaríme ho v tlakovom hrnci domäkka. Trvá to asi 20 minút od natlakovania. Po natlakovaní oheň zmiernime. Uvarený cícer odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V hrnci zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a koriander, necháme rozvoňať. Ďalej pridáme nakrájaný cesnak a zázvor, restujeme, kým nerozvinú vôňu. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme na miernom ohni domäkka. Nakoniec pridáme kurkumu, prehrejeme a odstavíme z ohňa. Zmes necháme trocha vychládnuť. Potom ju dáme do mixéra, pridáme za malú naberačku uvareného cíceru, trocha vody, v ktorej sa cícer varil a vymixujeme na pastu.
Túto pastu vrátime do hrnca, kde sme restovali cibuľu. Pridáme vodu z uvareného cícera, uvarený cícer a soľ. Premiešame a karí privedieme k varu. Potom pridáme garam masala a mleté čierne korenie a premiešame. Znova necháme povariť 2 minútky.
Pridáme kokosové mlieko a nasekanú koriandrovú vňať a povaríme ďalšie 2 minúty.
Moc dobré jídlo, i když jsem nesehnala koriandrovou nať :o) Jsem moc ráda, že jsem objevila Vaše stránky :o)
OdpovedaťOdstrániťAhoj Lucie, som velmi rada, ze ti Kari chutilo. Dakujem ti za mily komentar :)
OdpovedaťOdstrániťTiez nemam koriandrovu vnat, ale nevadi. Aj bez nej je to vynikajuce. Vonku prave navalalo kopu snehu a mna vsetky tie koreniny a zazvor v tomto jedle prijemne zohriali :)
OdpovedaťOdstrániťKazdemu chut koriandrovej vnate tiez nechuti, myslim, ze sa tak vela nestane, ked sa vynecha ;) Ked ju mat budete, skusite to s nou a budete vediet, co vam chuti viac. A ten sneh veru zavidim! :)
OdpovedaťOdstrániťKamaratka koriandrovu vnat jedla a skutocne jej nechutila. Potom mi nechcela uverit, ze koriandrove semiacka su velmi chutne a musela som ju na ne prehovarat :)
OdpovedaťOdstrániťKed sa ten sneh zacne topit, ja budem zavidiet Indiu :)
Topiaci nezavidim, len ten co vam teraz pada :DDD
OdpovedaťOdstrániťtak dnes som uvarila a nafotila. muzovi velmi velmi chutilo...o sebe som nepochybovala.
OdpovedaťOdstrániťPrekvapila ma tam trochu nasladkasta chut, neviem ci z toho mlieka....ale v ramci toho, ze som tam naviac prihodila tu stiplavu papriku...to bolo vyvazene a fajne...
boze az teraz som si vsimla, ze autorom nie si vlastne ty :-O
Ja do tohoto kari pridavam obcas aj troska chilli, v tomto recepte nie je, robila som ako bolo v tom povodnom.
OdpovedaťOdstrániťMichaela,dakujem za vyborny receptik...naozaj dobrota.Milujem indicku kuchynu a specialne vse s kokos.mliekom :-)
OdpovedaťOdstrániťTesim sa z tvojich receptov a vrham sa na ne s velkou chutou!
Michaela,dakujem za skvely recept ,je to velka dobrota.Milujem indicku kuchynu a zvlast jedla s kokos.mliekom;-)
OdpovedaťOdstrániťTesim sa z tvojich receptov a skusat budem dalej.
Dakujem, aj ja sa sa tesim, ak su recepty uspesne odskusane:) (tento konkretne nie je moj, ale ja robim kari takmer tak isto)
OdpovedaťOdstrániťDneska jsem kari dělala a bylo moc dobré. Asi budu cizrnu vařit častěji, toto byl můj druhý pokus. Děkuju za recept a inspiraci
OdpovedaťOdstrániťDakujem, som rada, ze chutilo :)
OdpovedaťOdstrániťMiska, kari sa vydarilo a bolo fantastické!!! Kuk ku mne na blog ;) Dakujeeeeeeeeeeeeeem!!!
OdpovedaťOdstrániťMiška, hodia sa k tomu chapati?
OdpovedaťOdstrániťVsetko, co je kari je lepsie podavat s dusenou ryzou. Je to trosku nesikovne tu omacku jest plackami. Placky sa hodia k takym hustejsim jedla (subzi, masala....)
OdpovedaťOdstrániťTento komentár bol odstránený autorom.
OdpovedaťOdstrániťDěkuju za recept, karí bylo výborné a rozhodně to nebyl poslední recept, který jsem podle Vás vařila!:)
OdpovedaťOdstrániťDakujem za vyskusanie a som velmi rada, ze vam chutilo :)
OdstrániťChcela by som sa opytat ako dlho sa ma varit cicer v tlakovǒ hrnci dakujem:))
OdpovedaťOdstrániťJa varim priblizne 20 minut od natlakovania, na miernejsom ohni.
OdstrániťDakujem, uz viem, co budem zajtra obedovat
OdpovedaťOdstrániťakurat robim, nemala som ale kokosove mlieko, tak som tam šupla mandlove s kokosovou mukou :D
OdpovedaťOdstrániťwww.donnaiveh.com
Mandlove moze byt, ta kokosova mucka neviem.. dajte vediet ako to dopadlo :)
Odstrániť