pondelok 12. júla 2010

Kuracie mäso pod syrovým bešamelom / Chicken with potatoes and béchamel sauce




ČO POTREBUJETE:

300g kuracích pŕs
soľ
olej+maslo na opekanie mäsa 
mleté čierne korenie
sušené oregano
sušená bazalka
sušený cesnak

6 väčších zemiakov

hrudka masla
1 plná lyžica hladkej múky 
asi 1/2 litra mlieka
Mozarella
štipka muškátového orieška 
1 žĺtok




AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky ošúpeme, nkarájame na kocky a uvaríme vo vode domäkka, 5 - 8min. Scedíme a odložíme bokom do daľšieho použitia.



V panvici zohrejeme olej a maslo, pridáme nakrájané mäso, osolíme, pridáme mleté čierne korenie, oregano, bazalku, sušený cesnak a na silnom ohni na rýchlo opečieme. Mäso z panvice vyberieme a odložíme bokom do daľšieho použitia.



na bešamel:
V menšom hrnci roztopíme maslo, pridáme lyžicu múky a zapražíme. Zalejeme 1/4 litra mliekom a na miernom ohni miešame, kým zmes nezhustne. Pomaly prilievame mlieko, kým nám nevznikne bešamel.



Pridáme doňho štioku muškátového orieška, nastrúhanú mozarellu a premiešame. Odstavíme z ohňa a necháme trocha vychládnuť.



Keď bešamel trocha vychládne, zamiešame doňho žĺtok.


• • •

Na dno pekáča dáme 2-3 plátky masla, pridáme zemiaky a osolíme. Na zemiaky uložíme kuracie mäso (aj so šťavou, ktorá vznikla pri opekaní).

Mäso a zemiaky zalejeme syrovým bešamelom. Ak nám bešamel medzitým príliš zhustne, stačí ho rozmiešať s troškou mlieka. Nesmie byť príliš hustý.



Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180st., na 35 minút.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára