pondelok 12. júla 2010

Kuracinka pod syrovým bešamelom

Človek by nemal chváliť sám seba....ale dnes sa mi obed naozaj podaril. 



100_3815



ČO POTREBUJETE:

3 kuracie stehná s kĺbom; vykostíme 
soľ
olej+maslo na opekanie mäsa 
mleté čierne korenie
6 väčších zemiakov uvarených v šupke
maslo
pažítka

hrudka masla
1 plná lyžica hladkej múky 
asi 1/2 litra mlieka
strúhaný Cheddar (alebo iný syr)
štipka muškátového orieška 
1 žĺtok


100_3814



AKO POSTUPOVAŤ:

Uvaríme si zemiaky v šupke, necháme vychládnuť a ošúpeme. Odložíme bokom.

Vykostené mäso, osolíme a pomaly opekáme približne 15 minút na rozpálenom oleji s plátkom masla. Opečené mäsko odložíme bokom.

1


V menšom hrnci roztopíme maslo, pridáme lyžicu múky a zapražíme. Zalejeme 1/4 litra mliekom a na miernom ohni miešame, kým zmes nezhustne, Pomaly prilievame mlieko, kým nám nevznikne polohustý bešamel. Pridáme doňho nastrúhaný Cheddar a premiešame. Odstavíme z ohňa a necháme trocha vychládnuť. Keď bešamel trocha vychládne, zamiešame doňho žĺtko.

2


Pridáme štipku muškátového orieška a dobre premiešame.

3


Na dno pekáča dáme 2-3 plátky masla, nakrájame zemiaky a osolíme. Uložíme na zemiaky kuracie mäso, ktoré sme si opiekli a posypeme nasekanou pažítkou (mala som len sušenú).

4


Mäso a zemiaky zalejeme syrovým bešamelom. Ak nám bešamel medzitým príliš zhustne, stačí ho rozmiešať s troškou mlieka. Nesmie byť však príliš tekutý, skôr kašovitý.

5


Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. približne na 30 minút.




Môžete jesť s ľubovoľným šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára