sobota 17. júla 2010

Pečené plnené šampiňóny / Baked stuffed mushrooms



ČO POTREBUJETE:

200g šampiňónov
(najlepšie také so širokými klobúčikmi, aby sa dobre plnili)
soľ
mleté čierne korenie
1 menšia červená cibuľa 
1 vajíčko
Mozarella
olej
voda



AKO POSTUPOVAŤ:

Šampiňóny odstopkujeme, očistíme aj hlavičky aj stopky a do misky vydlabeme vnútro hlavičiek a nadrobno nakrájame stopky.

V panvici zohrejeme olej a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme vnútro a nasekané stopky šampiňónov a restujeme 3 minúty. Občas premiešame. Do hrnčeka rozbijeme 2 vajíčka, vyšľaháme vidličkou a zamiešame do nich soľ a mleté čierne korenie. Vajíčka primiešame k orestovaným nožičkám šampiňónov, vajíčka sa nesmú celkom zraziť. Taká polohotová praženica.

Hlavičky šampiňónov uložíme do pekáčika. Každú naplníme praženicou. Zakryjeme kúskom syra, podlejeme troškou vody a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200st., na 15-20 minút.


Podávala som s mrkvovou zemiakovou kašou (nemixovala som ju s mliekom, len som to popučila).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára