štvrtok 22. júla 2010

Domace pecivo






CO POTREBUJETE (na 6ks uzlikov):

500g muky (pouzila som bielu muku Maida, ktora je porovnatelna s hladkou00)
1 lyzica krystaloveho cukru
sol
1 lyzicka susenych pieskovych kvasnic
200ml mlieka
100g masla (pouzila som slane od Amul, a teda aj menej soli) alebo 2 plne lyzicky (hustejsieho nie tekuteho) ghee
1 vajce
mlieko na potieranie





AKO POSTUPOVAT:

Muku preosejeme do misky. Vmiesame sol, cukor a kvasnice.

V mlieku roztopime maslo.

Zohriate mlieko s maslom (nie horuce) nalejeme k muke, pridame vajce (tiez izbovej teploty) a vymiesime cesto. Misku tesne uzavrieme a nechame hodinu kysnut. Potom rukou premiesime a nechame este 15min kysnut.

Cesto si rozdelime podla toho co chceme robit. Mozeme urobit rozky, zemlicky (uzliky), ulozime ich na plech, potrieme zohriatym mliekom a posypeme ich sezamom, rascou, makom; podla vlastnej fantazie a chute.



Pecieme 25-40 minut (zalezi od velkosti peciva) na 180-200st. v predohriatej rure. 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára