utorok 4. februára 2025

Kuracia pečeň ako ju robí moja mama / Chicken liver as my mother makes it


ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

250g čerstvej kuracej pečene

olej + maslo
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
1/2 lyžičky drvenej rasce
troška vody
1/2 lyžičky sladkej mletej papriky
1 lyžica horčice

soľ + podravka



AKO POSTUPOVAŤ:

Pečeň očistíme a prepláchneme. Pokrájame ju na menšie kúsky.

V panvici zohrejeme olej a maslo. Pridáme nakrájanú pečeň, mleté čierne korenie, drvenú rascu a premiešame. Necháme ju zatiahnuť. Podlejeme len trošičkou vody, pridáme mletú papriku a horčicu, premiešame  a prikryté dusíme 10min.



Hotovú pečeň osolíme, aj s podravkou a odstavíme z ohňa.



Necháme ju 15min pod pokrievkou a potom podávame s chlebom alebo so zemiakovou kašou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára