ČO POTREBUJETE (asi na 10ks):
200ml cmaru
1 vajce
1 lyžica kryštálového cukru
štipka soli
1 hrnček = 260ml múky (použila som Maida)
1/2 lyžičky jedlej sódy
2 lyžice oleja
AKO POSTUPOVAŤ:
Najprv si zmiešame cmar so sódou a necháme to 5min postáť.
Potom pridáme vajce, cukor, soľ a olej a vymiešame.
Nakoniec vmiešame múku.
Lievance pečieme na miernom ohni, suchej panvici, z každej strany do zlatista.
Lievance podávame napríklad s čerstvým ovocím, pokvapkané citrónom, maslom a poprášené cukrom, alebo s čerstvým ovocím a šľahačkou, alebo s ovocím/kompótom a sladkou tvarohovou penou, alebo so škoricovým cukrom a pokvapkané rozpusteným maslom, alebo s udusenými jabĺčkami s cukrom, škoricou a maslom, alebo len tak s grankom, či kakaovým cukrom a pokvapkané rozpusteným maslom, alebo s džemom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára