piatok 25. februára 2022

Zemiaková kaša (pyré) / Mashed potatoes

 



ČO POTREBUJETE (asi na 2 porcie):

8 ks zemiakov

voda na ich uvarenie

1/2 - 3/4 lyžička soli (radšej menej a dosoliť podľa potreby pri mixovaní)

rímska rasca

plátok masla

150ml mlieka




AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky okrájame, umyjeme a dáme do hrnca s vodou. Pridáme soľ, rímsku rascu a privedieme k varu. Oheň zmiernime a varíme zakryté domäkka. 


Potom vodu scedíme, pridáme plátok masla. 

V menšom hrnci si rozhorúčime mlieko. Zatiaľ zemiaky trocha vymixujeme ručným mixérom. Potom pridáme horúce mlieko a znova vymixujeme do hladka. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára