štvrtok 3. marca 2022

Cícerové karí s čerstvou senovkou (methi chole curry) / Chickpeas curry with fresh fenugreek leaves

 


ČO POTREBUJETE (asi na 3 porcie):

1 hrnček uvareného cícera

troška oleja a troška ghee
1 zelená chilli paprička
1 veľká červená cibuľa
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty

1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
soľ
trocha vody na podliatie
2 plné lyžice domácej karí pasty

100ml kokosového mlieka
1 lyžička garam masala 
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej





AKO POSTUPOVAŤ:

Cícer si varím vo väčšom množstve spolu s bobkovým listom a mrazím v krabičkách, takže ho mám po ruke, keď potrebujem rýchlo uvariť. Rovnako aj karí pastu. 

🌱 🌱 🌱

V kadhai zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Potom pridáme chilli papričku, nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnakovo zázvorovú pastu. Opekáme na miernom ohni domäkka. 

🌱 🌱 🌱

Potom pridáme kurkumu, kašmírske chilli korenie, jaggery a soľ. Premiešame. 



Pridáme karí pastu, chvíľku restujeme a potom pridáme trocha vody a dobre premiešame. Necháme prísť k varu. 



Ďalej pridáme uvarený cícer, premiešame. Pridáme čerstvé lístky senovky gréckej a znova premiešame. Zakryjeme a na miernom ohni varíme 5min. 



Pridáme kokosové mlieko a garam masala, premiešame a povaríme ďalších 5min. Nakoniec vmiešame sušené lístky senovky gréckej, prejdeme varom a odstavíme z ohňa. 



Podávame s ryžou alebo indickými plackamiPuri, Bhatura, Kulcha. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára