ČO POTREBUJETE (asi na 3 porcie):
1 hrnček uvareného cícera
troška oleja a troška ghee
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce (shah jeera)
1 zelená chilli paprička
1 veľká červená cibuľa
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
soľ
1 lyžička palmového cukru (jaggery)
trocha vody na podliatie
2 plné lyžice domácej karí pasty
veľká hrsť čerstvých lístkov senovky gréckej
100ml kokosového mlieka
1 lyžička garam masala
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej
AKO POSTUPOVAŤ:
Cícer si varím vo väčšom množstve spolu s bobkovým listom a mrazím v krabičkách, takže ho mám po ruke, keď potrebujem rýchlo uvariť. Rovnako aj karí pastu.
🌱 🌱 🌱
V kadhai zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Potom pridáme chilli papričku, nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnakovo zázvorovú pastu. Opekáme na miernom ohni domäkka.
🌱 🌱 🌱
Potom pridáme kurkumu, kašmírske chilli korenie, jaggery a soľ. Premiešame.
Pridáme karí pastu, chvíľku restujeme a potom pridáme trocha vody a dobre premiešame. Necháme prísť k varu.
Ďalej pridáme uvarený cícer, premiešame. Pridáme čerstvé lístky senovky gréckej a znova premiešame. Zakryjeme a na miernom ohni varíme 5min.
Pridáme kokosové mlieko a garam masala, premiešame a povaríme ďalších 5min. Nakoniec vmiešame sušené lístky senovky gréckej, prejdeme varom a odstavíme z ohňa.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára