ČO POTREBUJETE:
600ml uvarenej fazule Rajma
voda, v ktorej sa rajma varila
olej
1/2 lyžičky rímskej rasce
1 veľká červená cibuľa; rozmixovaná na pyré
1 lyžička Garam masala
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
1 lyžička mletého koriandru
3-4 stredné veľké paradajky
1 zelená čili paprička
soľ
1/2 lyžičky kašmírskeho čili korenia
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej
plátok masla
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Fazuľu rajma si na noc namočíme vo vode. Ráno ju prepláchneme, dáme do hrnca, zalejeme novel vodou a uvaríme domäkka. Scedíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia. Odložíme aj scedenú vodu.
V hlbšom hrnci zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a necháme rozvoňať.
Ďalej pridáme rozmixovanú cibuľu a na silnom ohni restujeme asi 3-5 minút. Občas premiešame. Pridáme garam masala a cesnakovo-zázvorovú pastu a restujeme ďalšie 2 minúty. Premiešavame.
Potom zalejeme vývarom z fazule, pridáme koriander...
.... nadrobno nakrájané paradajky a nadrobno nakrájanú čili papričku (ja som ju vynechala). Všetko dobre premiešame, hrniec zakryjeme na miernom ohni varíme, kým sa paradajky nerozpadnú. Môže to trvať aj 20 minút.
Potom pridáme uvarenú fazuľu, soľ...
... čili korenie a senovku grécku. Dobre premiešame.
Pridáme plátok masla, hrniec zakryjeme a na miernom ohni povaríme ešte 15 minút.
Nakoniec do hotového jedla zamiešame nadrobno nakrájanú koriandrovú vňať a môžeme podávať s dusenou ryžou.
Recept podľa Sanjay Thuma.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára