pondelok 26. marca 2012

Pizza ako margherita / Something like Margherita pizza



Najprv si pripravíme omáčku na pizzu:

ČO POTREBUJETE (rozpis na 3 pizze):

4ks stredne veľkých paradajok
kúsok zelenej papriky
200ml vody
1 lyžička olivového oleja
soľ

3 veľké strúčiky cesnaku
čerstvo zomleté čierne korenie
sušené oregano
troška chilli vločiek



AKO POSTUPOVAŤ:

Paradajky poriadne poumývame a odrežeme stopkovú časť. Narežeme ich do X a vložíme do vriacej vody, chvíľku povaríme, vyberieme a vložíme ich do studenej vody. Následne z nich stiahneme šupku.



Potom ich nakrájame a dáme do hrnca.

Papriku tiež umyjeme, zbavíme semien, nakrájame a pridáme k paradajkám do hrnca. Pridáme 200ml vody a privedieme k varu. Varíme ich 25 - 30 minút a občas premiešame.



Potom uvarenú paradajkovú omáčku vylejeme do sítka a scedíme. Scedené dáme do mixéra a poriadne rozmixujeme.



Rozmixované paradajky dáme do misky, pridáme soľ, olej a dobre premiešame. Ďalej pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, mleté čierne korenie, oregano, chilli vločky a premiešame. Odložíme bokom do daľšieho použitia.



(Ak si robíte len jednu pizzu zbytok omáčky rozdeľte do dvoch malých umelých misiek, uzavrite a dajte do mrazničky.)



• • •

Ďalej si pripravíme cesto:

ČO POTREBUJETE (na 1 pizzu):

1 hrnček = 250ml múky (zmiešala som múku maida s 1 lyžicou múky atta)
soľ
1 lyžička cukru
1 lyžička sušeného droždia
1 lyžica olivového oleja
voda podľa potreby


AKO POSTUPOVAŤ:

Najprv si v malej miske pripravíme kvások. 1 lyžicu múky zmiešame s cukrom a droždím a zalejeme trochou teplej vody, aby sme vymiesali riedku kašičku. Kvások zakryjeme a necháme napučať.

Do väčsej mise dáme zbytok múky, soľ a zamiešame. Pridáme napučaný kvások, olej a teplú vodu. Vymiesime cesto tak ako na chlieb.  Misu zakryjeme a cesto necháme vykysnúť.



Po vykysnutí cesto znova premiesime a preložíme na pracovnú dosku. Rukami ho roztlačíme za pomoci múky (podsýpame, aby sa nelepilo) na tenkú placku. Tú preložíme na plech, na ktorom pizzu budeme piecť.



• • •

Na dokončenie:
Na cesto lyžicou rozotrieme 2 lyžice pripravenej paradajkovej omáčky (ak máte cherry paradajky môžete si pár kúskov nakrájať na kolieska a rozložiť na pizzu) , na vrch dáme niekoľko bazalkových lístkov, pokvapkáme olivovým olejom a rozložíme nastrúhaný syr mozarrella (ak máte parmezán, posypte pizzu aj troškou nastrúhaného parmezánu).



Rúru predohrejeme na 220°C a pizzu pečieme 10 - 12min. 


🍕 🍕 🍕


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára