ČO POTREBUJETE:
na marinádu:
100ml Dahi - bieleho nesladeného jogurtu
1/2 lyžičky rímskej rasce
4 zelené kardamómové toboľky vcelku
6 guľôčok čierneho korenia
2 ploché lyžičky garam masala
20ks mletých mandlí (nelúpaných)
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
(alebo 1/2 lyžičky čerstvého strúhaného zázvoru a 1/2 lyžičky čerstvého strúhaného cesnaku)
1 plochá lyžička kašmírskeho mletého chilli korenia
4 kuracie stehná s kĺbom (vykostené a pokrájané na menšie kúsky)
ďalej:
2 stredne veľké červené cibule
soľ
2 zelené chilli papričky
(nemusia byť, aj bez nich je to pikantnejšie jedlo pre slováka, ale dodajú šmrnc)
hrsť čerstvej koriandrovej vňate, nasekaná
3-4 lyžice sladkej smotany
AKO POSTUPOVAŤ:
Suroviny, ktoré sú uvedené na marinádu zmiešame v miske a vložíme kuracie kúsky. Dobre premiešame a necháme cez noc odležať v chladničke.
V hlbšej panvici zohrejeme ghee, do horúceho ghee vložíme chilli papričky a nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme domäkka. Potom pridáme mäso aj s marinádou, soľ a na silnom ohni ho necháme chvíľku opiecť, aby sa zatiahlo.
Podlejeme troškou vody (nie veľa, mäso si ešte pustí šťavu) a privedieme k varu. Oheň zmiernime a prikryté varíme 15-20 minút, domäkka (ak použijeme prsia, tak varíme 10-15minút).
Pridáme sladkú smotanu, premiešame, povaríme ďalších 10 minút. Potom pridáme nasekanú koriandrovú vňať, znova necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa. Prikryjeme a necháme 10 minút odležať.
Podávame s ryžou alebo Naanom.
🥘 🥘 🥘
Pasanda je druh karí, kde hlavnú úlohu zohrávajú mandle a smotana, ale aj marinovanie v jogurte a korení. Viac z histórie si môžete prečítať TU. Ak použijete tradične jahňacie mäso, treba ho pred marinovaním naklepať na tenko.
Dnes se chystám zkusit:) Moc děkuji za skvělou inspiraci, indickou kuchyni miluje celá naše rodina. Dám vědět jak to dopadlo.Markéta Vito
OdpovedaťOdstrániťDufam, ze bude chutit :) Pekny den prajem.
OdstrániťDobrý den, vše dopadlo skvěle, všem moc chutnalo:) Už jsem zkusila víc receptů od Vás a vše úžasné, ještě jednou díky za inspiraci a přeji vše nej v roce 2014:) Markéta Vito
OdpovedaťOdstrániťVelmi sa tesim, ze vam chutilo :) Vsetko dobre aj vam.
Odstrániť