nedeľa 4. marca 2012

Balti kuracia Pasanda

Balti kuracia pasanda



ČO POTREBUJETE:

na marinádu:
100ml Dahi - bieleho nesladeného jogurtu
1/2 lyžičky rímskej rasce
6 guľôčok čierneho korenia
2 ploché lyžičky garam masala
20ks mletých mandlí (nelúpaných)
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty 
(alebo 1/2 lyžičky čerstvého strúhaného zázvoru a 1/2 lyžičky čerstvého strúhaného cesnaku)
1 plochá lyžička kašmírskeho mletého chilli korenia
4 kuracie stehná s kĺbom
(vykostené a pokrájané na menšie kúsky; alebo prsia)

ďalej:
2 stredne veľké červené cibule
soľ
2 zelené chilli papričky 
(nemusia byť, aj bez nich je to pikantnejšie jedlo pre slováka, ale dodajú šmrnc)
hrsť čerstvej koriandrovej vňate, nasekaná
3-4 lyžice sladkej smotany


Balti kuracia pasanda



AKO POSTUPOVAŤ:

Suroviny, ktoré sú uvedené na marinádu zmiešame v miske a vložíme kuracie kúsky. Dobre premiešame a necháme cez noc odležať v chladničke.

Balti kuracia pasanda


V hlbšej panvici zohrejeme ghee, do horúceho ghee vložíme chilli papričky a nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme domäkka. Potom pridáme mäso aj s marinádou, soľ a na silnom ohni ho necháme chvíľku opiecť, aby sa zatiahlo.

Balti kuracia pasanda


Podlejeme troškou vody (nie veľa, mäso si ešte pustí šťavu) a privedieme k varu. Oheň zmiernime a prikryté varíme 15-20 minút, domäkka (ak použijeme prsia, tak varíme 10-15minút).

Balti kuracia pasanda


Pridáme sladkú smotanu, premiešame, necháme prejsť varom. Potom pridáme nasekanú koriandrovú vňať, znova necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa. Prikryjeme a necháme 10 minút odležať.


Podávame s ryžou alebo Naanom.

4 komentáre:

  1. Dnes se chystám zkusit:) Moc děkuji za skvělou inspiraci, indickou kuchyni miluje celá naše rodina. Dám vědět jak to dopadlo.Markéta Vito

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobrý den, vše dopadlo skvěle, všem moc chutnalo:) Už jsem zkusila víc receptů od Vás a vše úžasné, ještě jednou díky za inspiraci a přeji vše nej v roce 2014:) Markéta Vito

    OdpovedaťOdstrániť