pondelok 19. marca 2012

Karí z Lobie

Kari z lobie 2.




ČO POTREBUJETE:

200ml suchých fazuliek Lobie (fazuľka s čiernym očkom)
olej
1 lyžička koriandrových semien
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1/3 lyžičky semienok ajwain
10ks semien senovky gréckej (fenugreek)
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1 sušená červená chilli paprička 
2 veľké červené cibule
1 veľká paradajka
soľ
voda podľa potreby


Kari z lobie 2.



AKO POSTUPOVAŤ:

Fazuľky Lobie si na noc namočíme do vody. Ráno vodu vymeníme a uvaríme fazuľky v tlakovom hrnci domäkka.

Kari z lobie 2.


V hrnci zohrejeme olej a oheň zmiernime; pridáme koriandrové semená, ajwain, rímsku rascu a semená senovky gréckej. Necháme rozvinúť ich vôňu. Pridáme kurkumu a chilli papričku, minútku popražíme.

Kari z lobie 2.


Pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu a popražíme domäkka. Pridáme paradajku a opekáme, kým nezmäkne. Zmes necháme troška vychládnuť.

Kari z lobie 2.


Cibuľovo-paradajkovú zmes rozmixujeme s trochou vody a vrátime do hrnca. Prilejeme trocha vody a privedieme k varu. Pridáme uvarenú lobiu, premiešame, osolíme a 5 minút povaríme. Výsledné karí má hustejšiu konzistenciu, nie je to polievka.

Kari z lobie 2.


Podávame s dusenou ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára