sobota 31. marca 2012

Rizoto so šampiňónmi a kuracím mäsom

Píšem správne, je to rizoto, nie risotto. Čiže netalianska verzia v slovenskom podaní, ktorú istotne veľa z vás takto varí a takto nazýva. V skutočnosti je to skôr jednoduché kuracie pulao. Ale nenazvem to tak, pretože u nás doma sme inak tomu nepovedali, len "rizoto".


IMG_7196



ČO POTREBUJETE:

2ks kuracích pŕs 
200g šampiňónov 
olej
1 veľká červená cibuľa 
3 strúčiky cesnaku
200ml ryže (použila som Basmati, môžete použiť aj inú dlhozrnnú)
400ml vody
soľ
1 plochá lyžička mletej sladkej papriky
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia


IMG_7199



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme olej a keď je dosť horúci, oheň zmiernime. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a popražíme domäkka.

1



Pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky a restujeme, aby sa mäsko zatiahlo.

2



Pridáme nakrájané šampiňóny a premiešame. Pridáme ryžu (ktorú som nemáčala). Všetko zalejeme vodou. Pridáme mletú papriku, mleté čierne korenie a soľ a premiešame. Vodu privedieme k varu. Keď sa voda začne variť, oheň zmiernime a hrniec uzavrieme. Všetku vodu necháme vydusiť. Stačí variť pribl. 15 minút.

3



Môžeme podávať s obľúbeným šalátom.

2 komentáre:

  1. aj u nás je to rizoto....takéto môžem kedykoľvek :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja rizotko môžem kedykoľvek, len ho u nás robí muž. To potom chutí ešte lepšie.

    OdpovedaťOdstrániť