sobota 10. marca 2012

Aloo Tamatar

Aloo tamatar




ČO POTREBUJETE:

4 malé zemiaky
2 veľké paradajky
2 veľké červené cibule
1 lyžica ghee
1 lyžička tmavej rímskej rasce
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
1/3 lyžičky mletej kurkumy
soľ
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1 plochá lyžička mletého koriandru
1 plochá lyžička garam masala
1/2 lyžičky sušených lístkov senovky gréckej 
troška vody na podliatie


Aloo tamatar




AKO POSTUPOVAŤ:

V hlbšej panvici zohrejeme ghee. Pridáme rímsku rascu a cesnakovo-zázvorovú pastu. Necháme rozvinúť vôňu.

Aloo tamatar



Pridáme cibuľu nakrájanú na polkolieska a restujeme domäkka. Potom pridáme kurkumu , soľ a premiešame.

Aloo tamatar



Ďalej pridáme mletý koriander, kašmírske chilli korenie, garam masala a senovku grécku. Premiešame.

Aloo tamatar



Pridáme nakrájané zemiaky a paradajky, premiešame...

Aloo tamatar



... podlejeme troškou vody a zakryté dusíme do mäkka, asi 10-15 minút. Občas premiešame a skontrolujeme, či sa nám zmes neprichytila o spodok panvice. Vtedy zasa trošička podlejeme vodou, ale podlievame len po troškách, výsledné jedlo nemá šťavu. Nakoniec posypeme nasekaným koriandrom, odstavíme s ohňa a premiešame. Zakryté necháme 10 minút odstáť.

Aloo tamatar



Môžeme podávať s plackami.


Aloo tamatar

3 komentáre: