sobota 10. marca 2012

Aloo Tamatar {zemiaky s paradajkou) / Potatoes with tomato

Aloo tamatar




ČO POTREBUJETE:

4 malé zemiaky / 4small potatoes
2 veľké paradajky / 2 big tomatoes
2 veľké červené cibule / 2 big red onions
1 lyžica ghee / 1 tbsp ghee
1 lyžička tmavej rímskej rasce / 1 tsp black cumin (shahi jeera)
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty / 1/2 tsp ginger-garlic paste
1/3 lyžičky mletej kurkumy / 1/3 tsp turmeric (haldi)
soľ / salt
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia / 1/2 tsp kashmiri chilli powder
1 plochá lyžička mletého koriandru / 1 flat tsp ground coriander
1 plochá lyžička garam masala / 1 flat tsp garam masala
1/2 lyžičky sušených lístkov senovky gréckej / 1/2 tsp kasuri methi (dry fenugreek leaves)
troška vody na podliatie / little bit of water
hrsť nasekanej čerstvej koriandrovej vňate / handful of freshly chopped coriander leaves


Aloo tamatar




AKO POSTUPOVAŤ:

V hlbšej panvici zohrejeme ghee. Pridáme rímsku rascu a cesnakovo-zázvorovú pastu. Necháme rozvinúť vôňu. / Heat the ghee in a pan. Add cumin and ginger-garlic paste. Let the aroma unfold.

Aloo tamatar



Pridáme cibuľu nakrájanú na polkolieska a restujeme domäkka. Potom pridáme kurkumu , soľ a premiešame. / Add the onion, cut into half-rounds and fry until soft. Then add turmeric, salt and stir well.

Aloo tamatar



Ďalej pridáme mletý koriander, kašmírske chilli korenie, garam masala a senovku grécku. Premiešame. / Add ground coriander, kashmiri chili powder, garam masala and kasuri methi. Stir well.

Aloo tamatar



Pridáme nakrájané zemiaky a paradajky, premiešame... / Add cut potatoes and tomatoes, stir well...

Aloo tamatar



... podlejeme troškou vody a zakryté dusíme do mäkka, asi 10-15 minút. Občas premiešame a skontrolujeme, či sa nám zmes neprichytila o spodok panvice. Vtedy zasa trošička podlejeme vodou, ale podlievame len po troškách, výsledné jedlo nemá šťavu. Nakoniec posypeme nasekaným koriandrom, odstavíme s ohňa a premiešame. Zakryté necháme 10 minút odstáť. / ... add a little water and simmer covered until soft, for about 10-15 minutes. Stir occasionally and check that the mixture does not stick to the bottom of the pan. Then add little bit of water again, but just a little, the resulting dish has no juice. Finally sprinkle with chopped coriander leaves, set aside and stir well. Let it rest covered for 10 minutes.

Aloo tamatar



Môžeme podávať s plackami. / Serve with indian flat bread.


Aloo tamatar

3 komentáre: