ČO POTREBUJETE:
4 malé zemiaky
2 veľké paradajky
2 veľké červené cibule
1 lyžica ghee
1 lyžička tmavej rímskej rasce
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
1/2 lyžičky mletej kurkumy
soľ
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1 plochá lyžička mletého koriandru
1 plochá lyžička garam masala
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej
troška vody na podliatie
hrsť nasekanej čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
V hlbšej panvici zohrejeme ghee. Pridáme rímsku rascu a cesnakovo-zázvorovú pastu. Necháme rozvinúť vôňu.
Pridáme cibuľu nakrájanú na polkolieska a restujeme domäkka. Potom pridáme kurkumu , soľ a premiešame.
... podlejeme troškou vody a zakryté dusíme do mäkka, asi 10-15 minút. Občas premiešame a skontrolujeme, či sa nám zmes neprichytila o spodok panvice. Vtedy zasa trošička podlejeme vodou, ale podlievame len po troškách, výsledné jedlo nemá šťavu. Nakoniec posypeme nasekaným koriandrom, odstavíme s ohňa a premiešame. Zakryté necháme 10 minút odstáť.
Môžeme podávať s plackami.
Joj, joj, si moc ďaleko, aby som mohla prísť na večeru ....
OdpovedaťOdstrániťVyskúšane, pochutili sme si
OdpovedaťOdstrániťSom rada, ze chutilo :)
Odstrániť