ČO POTREBUJETE (asi na 2 porcie):
150ml ryže
250ml vody
soľ
maslo, olej alebo ghee
AKO POSTUPOVAŤ:
Ryžu prepláchneme v studenej vode tak, aby z nej odtekala celkom čistá voda. Scedíme ju.
V hrnci zohrejeme plátok masla na miernom ohni (môžete použiť miesto masla olej alebo ghee). Pridáme prepláchnutú a scedenú ryžu. Dve minútky ju na miernom ohni opekáme za stáleho premiešavania.
Potom ryžu zalejeme vodou, pridáme soľ a vodu privedieme k varu. Keď sa voda začne variť oheň zmiernime, hrniec tesne uzavrieme a varíme 10 minút.
Potom oheň vypneme a ryžu necháme pod pokrievkou dorobiť ďalších 5 minút. Neodkladáme ju z horáka, na ktorom sme ju varili.
Hotovú ryžu troška prevzdušníme vidličkami ("ponatriasame ju").