sobota 31. decembra 2011

Dusená ryža / Steamed rice

Dusena ryza



ČO POTREBUJETE (asi na 2 porcie):

150ml ryže / 150ml rice
250ml vody / 250ml water
soľ / salt
maslo, olej alebo ghee / butter, oil or ghee


Dusena ryza



AKO POSTUPOVAŤ:

Ryžu prepláchneme v studenej vode tak, aby z nej odtekala celkom čistá voda. Scedíme ju. / Wash the rice under running cold water well. Strain the rice and keep aside.

V hrnci zohrejeme plátok masla na miernom ohni (môžete použiť miesto masla olej alebo ghee). Pridáme prepláchnutú a scedenú ryžu. Dve minútky ju na miernom ohni opekáme za stáleho premiešavania. / Heat some butter (you can add some oil, so that butter doesn't burn) or oil or ghee in the pot. Add washed rice and fry on low heat for about 2min. Stir continuously. 

Potom ryžu zalejeme vodou, pridáme soľ a vodu privedieme k varu. Keď sa voda začne variť oheň zmiernime, hrniec tesne uzavrieme a varíme 10 minút. / Add water, salt and bring water to boil. Reduce the heat, cover the pot and cook rice for 10min.

Potom oheň vypneme a ryžu necháme pod pokrievkou dorobiť ďalších 5 minút. Neodkladáme ju z horáka, na ktorom sme ju varili. / After 10min switch off the stove and let the rice rest for another 5min. Keep the pot on the stove while the rice is resting. 

Hotovú ryžu troška prevzdušníme vidličkami ("ponatriasame ju"). / When the rice is done fluff it a little bit with forks.


Dusena ryza

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára