Uf a je to za nami... cyklón "Thane" sa dal iným smerom, takže nám už nič nehrozí, neprší, vietor utíchol, more sa ukľudnilo a ja sa priznám, že som sa bála a stále očkom pozerala cez kuchynské okno na more, či sa "posunulo" bližšie k domu.... a tak na rozjasnenie blogu (po tých pochmúrnych dňoch) dobrý recept s cviklou.
Prajem vám prijemné strávený zajtrajšok, dobrú zábavu a šťastný Nový rok 🙂
ČO POTREBUJETE:
1ks väčšej cvikla
10ks strúčikov cesnaku
soľ
olivový olej
AKO POSTUPOVAŤ:
Pekáčik vystelieme vačším kusom alobalu - aby sa dal z neho urobiť miešok.
Cviklu ošúpeme, nakrájame a položíme na alobal. Pridáme ošúpané cesnakové strúčiky, troška osolíme a prelejeme olivovým olejom.
Alobalový miešok dobre uzavrieme, podlejeme vodou a dáme piecť na 180st., na 40 minút. Po 40 min. ho rozbalíme a dáme zapiecť na 10 min.
Výborná príloha k pečenému mäsu alebo ako samotný teplý šalát.
Miška prajem Ti veselého Silvestra a šťastný Nový Rok 2012 :)
OdpovedaťOdstrániťCviklu čoskoro vyskúšam:)
ešte som vybehla do obchodu a mali cviklu, tak som kupila a na vecer vyskusame. Tesim sa, dam potom vedieť :)
OdpovedaťOdstrániť:)
OdpovedaťOdstrániťdakujem ajka
tak cvikla bola úúžasná, mali sme ju ako predjedlo k pečeným zemiakom. Ďakujem za inšpiráciu, myslím, že bude pravidelnou súčasťou jedálnička!
OdpovedaťOdstrániťTesim sa :) u nas sa tiez udomacni a bude casto. Ja som hlavne rada, ze detom chutila :)
OdpovedaťOdstrániťveď aj bola výborná, tak sa vôbec nedivím :) Inak prajeme šťastný nový rok, hlavne veľa zdravia, bez toho to skrátka nejde :)a blogersky neustále pribúdajúcich čitateľov a kvalitné články :)
OdpovedaťOdstrániťVelmi pekne dakujem, tiez prajem vela zdravia a dobrych napadov :)
OdpovedaťOdstrániť...cvikla a cesnačik už čakajú na svoju príležitosť:) tak zajtra je ich čas už sa tešíííím:)
OdpovedaťOdstrániťDnes som sa odhodlala na tento recept, pretože cvikla je roky rokúce môj enemy number one. Skúšala som ju už kdejako a stále to bolo ,prepytujem, odporné :) Toto my ale vyrazilo dych aj chuťové poháriky. Bolo to FANTASTICKÉ!. Ďakujem za rozšírenie obzorov. :)
OdpovedaťOdstrániťTak to sa velmi tesim!!!! :)
Odstrániťskuste pokvapkat limetou a prihodit trochu noveho korenia, alebo mleteho koriandra :D
OdpovedaťOdstrániťDobry napad :)
Odstrániť