štvrtok 29. decembra 2011

Pečená cvikľa / Baked beetroot

Uf a je to za nami... cyklón "Thane" sa dal iným smerom, takže nám už nič nehrozí, neprší, vietor utíchol, more sa ukľudnilo a ja sa priznám, že som sa bála a stále očkom pozerala cez kuchynské okno na more, či sa "posunulo" bližšie k domu.... a tak na rozjasnenie blogu (po tých pochmúrnych dňoch) dobrý recept s cvikľou.

Prajem vám prijemné strávený zajtrajšok, dobrú zábavu a šťastný Nový rok 🙂


11IMG_3480


ČO POTREBUJETE:

1ks väčšej cvikľa / 1 big beetroot 
10ks strúčikov cesnaku / 10 garlic cloves
soľ / salt
olivový olej / olive oil 



11IMG_3482



AKO POSTUPOVAŤ:

Pekáčik vystelieme vačším kusom alobalu - aby sa dal z neho urobiť miešok. / Place the aluminum sheet over your baking tray. It should be big enough so that you can wrap everything in it.

Cvikľu ošúpeme, nakrájame a položíme na alobal. Pridáme ošúpané cesnakové strúčiky, troška osolíme a prelejeme olivovým olejom. / Peel the beetroot, cut into small pieces and place on the aluminum sheet. Add peeled garlic cloves, salt and drizzle with olive oil. 

11IMG_3458


Alobalový miešok dobre uzavrieme, podlejeme vodou a dáme piecť na 180st., na 40 minút. Po 40 min. ho rozbalíme a dáme zapiecť na 10 min. / Wrap it all tightly in the aluminum sheet, add some water and bake on 180deg for 40min. After 40min open the wrap and bake for another 10min.

Výborná príloha k pečenému mäsu alebo ako samotný teplý šalát. / You can serve it as side dish with meat or as a warm salad.

12 komentárov:

  1. Miška prajem Ti veselého Silvestra a šťastný Nový Rok 2012 :)
    Cviklu čoskoro vyskúšam:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ešte som vybehla do obchodu a mali cviklu, tak som kupila a na vecer vyskusame. Tesim sa, dam potom vedieť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tak cvikla bola úúžasná, mali sme ju ako predjedlo k pečeným zemiakom. Ďakujem za inšpiráciu, myslím, že bude pravidelnou súčasťou jedálnička!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tesim sa :) u nas sa tiez udomacni a bude casto. Ja som hlavne rada, ze detom chutila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. veď aj bola výborná, tak sa vôbec nedivím :) Inak prajeme šťastný nový rok, hlavne veľa zdravia, bez toho to skrátka nejde :)a blogersky neustále pribúdajúcich čitateľov a kvalitné články :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Velmi pekne dakujem, tiez prajem vela zdravia a dobrych napadov :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ...cvikla a cesnačik už čakajú na svoju príležitosť:) tak zajtra je ich čas už sa tešíííím:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Dnes som sa odhodlala na tento recept, pretože cvikla je roky rokúce môj enemy number one. Skúšala som ju už kdejako a stále to bolo ,prepytujem, odporné :) Toto my ale vyrazilo dych aj chuťové poháriky. Bolo to FANTASTICKÉ!. Ďakujem za rozšírenie obzorov. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. skuste pokvapkat limetou a prihodit trochu noveho korenia, alebo mleteho koriandra :D

    OdpovedaťOdstrániť