utorok 27. decembra 2011

Cvikľový šalát / Beetroot raita

Cviklovy salat (raita)



ČO POTREBUJETE:

1 menšia cvikľa / 1 smaller beetroot
Soľ / salt
Mleté čierne korenie / ground black pepper
Sušená mäta (možete použiť aj čerstvú, nasekanú) / dry mint leaves or lemon balm leaves (you can use fresh chopped leaves too)
1 lyžička šťavy z citróna / 1tsp of lemon juice
½ lyžice mletých mandlí / 1/2tsp of ground almonds
2 lyžičky Dahi (bieleho nesladeného jogurtu) / 2tsp of dahi (unsweetened yoghurt)


Cviklovy salat (raita)




AKO POSTUPOVAŤ:

Cvikľu uvaríme domäkka v tlakovom hrnci. / Cook the beetroot until tender.


Ošúpeme a nastrúhame nahrubo. / Peel and grate it.

Cviklovy salat (raita)


Pridáme postupne soľ, mleté čierne korenie.. / .. add salt and ground black pepper..


.. sušenú mätu.. / .. dry mint leaves..


.. šťavu z citróna.. / .. lemon juice..

Cviklovy salat (raita)


.. mleté mandle, ktoré sme chvíľku opekali na suchej panvici (kým pekne nezavoňali).. /.. ground almonds, which you can dry roast on the tava before adding them into the salad.

.. jogurt.. / .. yoghurt..

Cviklovy salat (raita)


.. a dobre premiešame. / .. and stir well.

Necháme vychladiť a môžeme podávať ako šalátovú prílohu. / Place the salad in the fridge, leave to cool and serve as salad or side dish.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára