Dnes v noci bude chodiť Mikuláš. Áno, áno, Mikuláš chodí aj do Indie 😀 Každučký rok! Tento rok máme krásne čižmičky, ktoré šila moja sestra. Už sú pekne vyžehlené a nachystané.
A aby sa vôňaa predvianočného obdobia šírila aj domom, dnes som si nachystala korenie do medovníčkov. Tento rok ich budem piecť po prvýkrát... držte palce, aby sa pekne vydarili.
ČO POTREBUJETE:
1 lyžica badyánu / 1 tbsp star anise
1 lyžica škorice / 1 tbsp cinnamon
1 lyžica klinčekov / 1 tbsp cloves
1/2 lyžice feniklových semien / 1/2 tbsp fennel seeds
1 lyžička koriandrových semien / 1 tsp coriander seeds
1 lyžička mletého kardamómu / 1 tsp ground cardamom
AKO POSTUPOVAŤ:
Všetky korenia okrem mletého kardamómu dáme do mlynčeka na korenie alebo môžete použiť mažiar. / All the whole spices put in mixer andngrind to make a powder.
Pomelieme na práškové korenie. Do pomletého korenia pridáme kardamóm a dobre premiešame. / Add the rest of the ground spices and mix well.
Skladujeme v dobre uzavretej dózičke na suchom mieste. / Store in glass, air tight container.
ak by ste potrebovali osvedceny recept na vyborne makke medovnicky, ja peciem podla tohto, tiez zijem v zahranici a uz sme tento rok piekli 4. davky:
OdpovedaťOdstrániť600g muky
100g margarinu
200g pras cukru
3 vajcia
6 pol lyzic medu
1 caj lyzicka sody bikarbony
1 caj lyzicka skorice
1 caj lyzicka mletych klincekov
1 caj lyzicka mleteho anizu
1 caj lyzicka kypr. prasku
kakaovy prasok podla potreby
cesto nechat 12-24h v chladnicke. pecu sa na 180c par minut. pred pecenim potriet vajickom. polevu robim na 1 bielok 160-200g praskoveho cukru a par kvapiek citronovej stavy (bez citronu nie je poleva tak pekne biela)
S pozdravom Ada
Jej super :) Velmi pekne dakujem!
Odstrániť