pondelok 5. decembra 2011

Korenie do Medovníčkov a Perníka (Mikuláš 2011) / Gingerbread spice

Dnes v noci bude chodiť Mikuláš. Áno, áno, Mikuláš chodí aj do Indie 😀 Každučký rok! Tento rok máme krásne čižmičky, ktoré šila moja sestra. Už sú pekne vyžehlené a nachystané.

ja1mikulas 006



A aby sa vôňaa predvianočného obdobia šírila aj domom, dnes som si nachystala korenie do medovníčkov. Tento rok ich budem piecť po prvýkrát... držte palce, aby sa pekne vydarili.

Korenie do Medovnickov



ČO POTREBUJETE:

1 lyžica badyánu / 1 tbsp star anise 
1 lyžica škorice / 1 tbsp cinnamon
1 lyžica klinčekov / 1 tbsp cloves
1/2 lyžice feniklových semien / 1/2 tbsp fennel seeds
1 lyžička koriandrových semien / 1 tsp coriander seeds
1 lyžička mletého kardamómu / 1 tsp ground cardamom 


Korenie do Medovnickov




AKO POSTUPOVAŤ:

Všetky korenia okrem mletého kardamómu dáme do mlynčeka na korenie alebo môžete použiť mažiar. / All the whole spices put in mixer andngrind to make a powder.



Pomelieme na práškové korenie. Do pomletého korenia pridáme kardamóm a dobre premiešame. / Add the rest of the ground spices and mix well.



Skladujeme v dobre uzavretej dózičke na suchom mieste. / Store in glass, air tight container.

2 komentáre:

  1. ak by ste potrebovali osvedceny recept na vyborne makke medovnicky, ja peciem podla tohto, tiez zijem v zahranici a uz sme tento rok piekli 4. davky:
    600g muky
    100g margarinu
    200g pras cukru
    3 vajcia
    6 pol lyzic medu
    1 caj lyzicka sody bikarbony
    1 caj lyzicka skorice
    1 caj lyzicka mletych klincekov
    1 caj lyzicka mleteho anizu
    1 caj lyzicka kypr. prasku
    kakaovy prasok podla potreby
    cesto nechat 12-24h v chladnicke. pecu sa na 180c par minut. pred pecenim potriet vajickom. polevu robim na 1 bielok 160-200g praskoveho cukru a par kvapiek citronovej stavy (bez citronu nie je poleva tak pekne biela)
    S pozdravom Ada

    OdpovedaťOdstrániť