pondelok 26. decembra 2011

Zapekaná brokolica / Broccoli au gratin


Zapekana brokolica



ČO POTREBUJETE:

1 menšia brokolica / 1 small broccoli
maslo / butter
(použila som slané maslo)

na bešamel / for béchamel sauce:
1 lyžica masla / 1 tbsp butter
1 lyžica múky / 1 tbsp flour
mlieko podľa potreby / milk as needed
syr na strúhanie / grated cheese
mletý muškátový oriešok / nutmeg


Zapekana brokolica



AKO POSTUPOVAŤ:

Zapekaciu misku vymastíme maslom. Na maslom vymastenú misku uložíme ružičky brokolice. V hrnci si pripravíme bešamel, ktorý ochutíme strúhaným syrom a muškatovým orieškom. Bešamelom zalejeme brokolicu. / Rub the baking tray with butter. Place in the broccoli pieces. Make béchamel sauce separately. Use the recipe for basic sauce and then add nutmeg (powder or grate the fresh nutmeg) and grated cheese. Pour béchamel sauce over the broccoli.

Zapekana brokolica


Rúru predohrejeme na 200st. a brokolicu pečieme 20 minút (ak máme rúru s grilom, môžeme piecť pod ním). / Preheat the oven to 200deg. and bake the broccoli for 20min. (if you have grill mode in the oven you can use it).

Zapekana brokolica


Podávala som ju so zemiakovým pyré. / Serve it with mashed potatoes.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára