ČO POTREBUJETE (na 9ks):
(hrnček, ktorý som použila ako odmerku má 250ml)
na cesto:
2 hrnčeky múky
(použila som maida)
(použila som maida)
štipka soli
1/4 hrnčeka cukru
1/2 lyžice sušeného droždia
1 vajce
1/2 hrnčeka teplej šľahačkovej smotany
3 lyžice ghee
na plnku:
1 lyžica ghee
2 lyžice sladkej smotany
1 plná lyžička mletej škorice
(použila som sri lanskú, je najvoňavejšia)
(použila som sri lanskú, je najvoňavejšia)
2 lyžice trstinového (hnedého) cukru
1 hrnček mandlí
AKO POSTUPOVAŤ:
V miske zmiešame najprv mokré suroviny uvedené na cesto, potom pridáme suché suroviny a vymiesime cesto. Necháme ho pol hodiny kysnúť pod vlhkou utierkou.
Potom ho znova rukou premiesime, dáme na pracovnú dosku a vyvaľkáme na plát.
Rozmixujeme mandle s cukrom a škoricou. Túto zmes dáme do misky a vymiešame s ghee a smotanou na plnku.
Tou natrieme vyvaľkané cesto.
Zrolujeme ho z dlhšej strany. Nakrájame (mne vzniklo 9 slimákov) a preložíme do formy na pečenie. Necháme ich ešte 15min nakysnúť.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180st. asi 30 minút, do zlatista. Hotové potrieme rozpusteným maslom alebo s ghee a keď vychládnu môžeme poprášiť práškovým cukrom.
🍽 🍽 🍽
Cesto sa dá použiť aj na závin.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára