pondelok 28. augusta 2017

Pach dalinchi amti / Dal z piatich strukovín

Pach dalinchi amti



ČO POTREBUJETE:

1/3 hrnčeka toor dal
1/3 hrnčeka moong dal
1/4 hrnčeka oranžovej šošovice
1 lyžica channa dal
1 lyžica urid dal

4ks kokum
1 lyžička jaggery
soľ
štipka asafoetida
3 zelené chilli papričky 

tadka:
1/2 lyžičky horčičných semienok
niekoľko karí lístkov 
1/2 lyžičky mletej kurkumy
hrsť čerstvej koriandrovej vňate


Pach dalinchi amti



AKO POSTUPOVAŤ:

Strukoviny prepláchneme a namočíme na 1 hodinu. Kokum namočíme v teplej vode. Strukoviny zalejeme vodou a varíme domäkka.

Pach dalinchi amti


Keď sú strukoviny uvarené, pripravíme si tadka. V druhom hrnci zohrejeme ghee. Pridáme horčičné semienko a necháme ho prasknúť. Pridáme karí lístky, kurkumu a lístky necháme prasknúť. Potom pridáme chilli papričky a nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. Tadka pridáme k uvareným strukovinám. Karí znova privedieme k varu, osolíme, pridáme asafoetida a namočené kokum spolu s vodou, v ktorej bolo namočené. Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať, povaríme ešte 5 minút a odstavíme z ohňa. 

(Kokum slúži ako okysľovadlo, môžete ho nahradiť citrónovou šťavou.)

Pach dalinchi amti


Podávame s ryžou, pokvapkané citrónom a preliate lyžičkou ghee.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára