ČO POTREBUJETE:
1/3 hrnčeka toor dal
1/3 hrnčeka moong dal
1/4 hrnčeka červenej lúpanej šošovice
1 lyžica channa dal
1 lyžica urid dal
4ks kokum
1 lyžička jaggery
soľ
1/4 lyžičky asafoetida
3 zelené chilli papričky
tadka:
1/2 lyžičky horčičných semienok
niekoľko karí lístkov
1/2 lyžičky mletej kurkumy
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Strukoviny prepláchneme a namočíme na 1 hodinu. Kokum namočíme v teplej vode. Strukoviny dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme domäkka.
Keď sú strukoviny uvarené, pripravíme si tadka. V druhom hrnci zohrejeme ghee. Pridáme horčičné semienko a necháme ho prasknúť. Pridáme karí lístky, kurkumu a lístky necháme prasknúť. Potom pridáme chilli papričky a nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. Tadka pridáme k uvareným strukovinám.
Dal znova privedieme k varu, osolíme, pridáme asafoetida a namočené kokum spolu s vodou, v ktorej bolo namočené. Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať, povaríme ešte 5 minút a odstavíme z ohňa.
(Kokum slúži ako okysľovadlo, môžete ho nahradiť citrónovou šťavou.)
Podávame s ryžou, pokvapkané citrónom a preliate lyžičkou ghee.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára