štvrtok 22. novembra 2012

Mac and cheese z jedného hrnca / Mac and cheese in one pot

22IMG_9822




ČO POTREBUJETE:

1 lyžicu masla (podliať troškou olivového oleja, aby nehorelo) / 1 tbsp butter + 1/2 tbsp olive oil
1 menšia červená cibuľa  / 1 small red onion
500ml mlieka / 500ml milk
150g cestovín / 150g of pasta
soľ / salt
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia / 1/4 tsp black pepper powder 
sušené oregano / dry oregano 
syr tvrdý (použila som indický cheddar) / cheese of your choice 



22IMG_9825



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci na miernom ohni zohrejeme maslo+olej. Pridáme nadrobno nakrájanú menšiu cibuľu a restujeme do mäkka. / Heat the butter+oil in the pot, on medium heat. Add chopped onion and fry until onion is soft.

Potom pridáme mlieko, cestoviny, soľ (nie veľa, aj syr je slaný), oregano a mleté čierne korenie. Dobre premiešame. Mlieko privedieme k varu. Oheň zmiernime a cestoviny varíme 15-20 minút, treba ich často premiešavať. / Then add milk, pasta, salt (not too much if you are using salty cheese), oregano and black pepper powder. Stir well. Bring the milk to boil, reduce the heat and cook pasta for 15 to 20min. Stir often.

Do hotových cestovín primiešame nastrúhaný syr a môžeme ihneď podávať. / When pasta is cooked, stir in grated cheese and serve.

1




22IMG_9824

Inšpirácia 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára