pondelok 5. novembra 2012

Karfiolové karí

karfiolove kari 2 010




ČO POTREBUJETE:

1 menší karfiol

olej
1/3 lyžičky tmavej rímskej rasce (shah jeera)
1/2 lyžice koriandrových semien
2 stredne veľké červené cibule
1 stredne veľká paradajka

1 menšia červená cibuľa 
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
voda podľa potreby
soľ
1 plochá lyžička garam masala
čerstvá koriandrová vňať 



karfiolove kari 2 014



AKO POSTUPOVAŤ:

Do hrnca dáme 1/2 lyžice oleja a zohrejeme ho. Pridáme rímsku rascu a koriandrové semienka a popražíme ich na stredne silnom ohni, kým neuvoľnia vôňu.

Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme do mäkka. Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a restujeme, kým sa nerozpadáva. Túto zmes necháme vychládnuť a potom rozmixujeme s troškou vody na pyré.

karfiolove kari 2 001


V tom istom hrnci, kde sme si pripravili vyššie uvedenú zmes znova zohrejeme troška oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme do mäkka.

karfiolove kari 2 003


Pridáme kurkumu a chilli korenie, zamiešame...

karfiolove kari 2 004


... a ihneď pridáme karfiol, rozrobený na ružičky, osolíme a zalejeme vodou tak, aby bol karfil v nej ponorený. Vodu privedieme k varu. Keď sa začne variť, oheň zmiernime, hrniec zakryjeme a karfiol uvaríme do mäkka.

karfiolove kari 2 005


Keď je karfiol makký, pridáme pyré, ktoré sme si skôr pripravili a dobre zamiešame. Ak by bolo karí príliš riedke, necháme ho variť na silnom ohni, až kým nedostane takú hustotu, akú chceme. Občas ho premiešame.

karfiolove kari 2 006


Nakoniec pridáme garam masala, premiešame, prejdeme varom a odstavíme hrniec z ohňa.

karfiolove kari 2 007


Do hotoveho karí zamiešame čerstvú koriandrovú vňať. Podávame s ryžou.

karfiolove kari 2 008



Recept na inú úpravu Karfiolového karí nájdete tu.

5 komentárov:

  1. Karfiol akokoľvek , u nás vždy vítaný . Vyzerá to skvele aj dosť sýte , mňam . Úvodné foto vraví za všetko...krásne .

    OdpovedaťOdstrániť
  2. hmm, tenhle recept neznám... vypadá zajímavě:-)
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. receptík vyzerá super. Jedla som už indické karí omáčky s jahňacím a kuracím mäsom. Veľmi to chutilo. Ešte som to však nevarila. Vyskúšam. Všetky tieto recepty vyzerajú lákavo. Idem nakupovať a ozvem sa.

    OdpovedaťOdstrániť