nedeľa 4. novembra 2012

Paradajkové chutney / Tomato chutney

Niekedy si raňajky predpripravím deň vopred (večer), aby som ráno stíhala nachystať aj deti do školy, aj nachystať niečo jesť. Dnes som si cez deň nachystala cesto na Dosa placky a pripravila rýchle chutney, ktoré sa môže uskladniť v chladničke a ráno podávať s plackami aj studené.





ČO POTREBUJETE:

1 väčšiu paradajku
1 väčšiu červenú cibuľu
4 strúčiky cesnaku
1 sušená červená chilli paprička
ghee
2 lyžice channa dal
1/4 lyžičky tamarindovej pasty
soľ
voda podľa potreby

na Tadka:
ghee
niekoľko karí lístkov
1/4 lyžičky horčičných semienok






AKO POSTUPOVAŤ:

V kadhai zohrejeme troška ghee. Pridáme sušenú chilli papričku a celé strúčiky cesnaku. Chvíľočku popražíme na stredne silnom ohni. 



Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a soľ (radšej menej a neskôr dochutiť). Cibuľu orestujeme do hnedkava. 



Ďalej pridáme nadrobno nakrájané paradajky a restujeme, kým sa nerozpadávajú. 



Nakoniec pridáme channa dal a tamarindovú pastu. Premiešame, prehrejeme a odstavíme z ohňa. 



Necháme trocha vychládnuť. Vychládnutú zmes rozmixujeme s trochou vody na pastu. Hustotu si môžete upraviť pridávaním vody počas mixovania, takže nepridávajte veľa naraz, aby to nebolo príliš riedke. Chutney dáme do misky. 

Urobíme si tadka. V menšom hrnci zohrejeme troška ghee a pridáme horčičné semienko. Keď začne praskať vhodíme karí lístky a necháme ich vypraskať.

paradajkove chutney 012


Toto ihneď vylejeme do chutney a dobre premiešame. 
 

Chutney môžeme podávať ihneď s rôznymi raňajkovými plackami ako napríklad: Koki, Dosa, rôzne Paratha, Ghavan, Pesarattu, Dal chilla... Všetky recepty na placky nájdete TU

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára