Niekedy si raňajky predpripravím deň vopred (večer), aby som ráno stíhala nachystať aj deti do školy, aj nachystať niečo jesť. Dnes som si cez deň nachystala cesto na Dosa placky a pripravila rýchle chutney, ktoré sa môže uskladniť v chladničke a ráno podávať s plackami aj studené.
ČO POTREBUJETE:
1 väčšiu paradajku / 1 big tomato
1 väčšiu červenú cibuľu / 1 big red onion
4 strúčiky cesnaku / 4 garlic cloves
1 sušená červená chilli paprička / 1 dry red chilli
ghee / ghee
2 lyžice channa dal / 2 tbsp channa dal
1/4 lyžičky tamarindovej pasty / 1/4 tsp tamarind paste
soľ / salt
voda podľa potreby / water as needed
na Tadka / for Tadka:
ghee / ghee
niekoľko karí lístkov / few curry leaves
1/4 lyžičky horčičných semienok / 1/4 tsp brown mustard seeds
AKO POSTUPOVAŤ:
V kadhai zohrejeme troška ghee. Pridáme sušenú chilli papričku a celé strúčiky cesnaku. Chvíľočku popražíme na stredne silnom ohni. / Heat ghee in kadhai. Add dry red chilli and garlic. Fry for a minute on medium heat.
Ďalej pridáme nadrobno nakrájané paradajky a restujeme, kým sa nerozpadávajú. / Add chopped tomato and sauté until tomato is soft, mashed.
Nakoniec pridáme channa dal a tamarindovú pastu. Premiešame, prehrejeme a odstavíme z ohňa. / Finally ass channa dal and tamarind paste. Mix well, heat through and remove from the heat.
Necháme trocha vychládnuť. Vychládnutú zmes rozmixujeme s trochou vody na pastu. Hustotu si môžete upraviť pridávaním vody počas mixovania, takže nepridávajte veľa naraz, aby to nebolo príliš riedke. Chutney dáme do misky. / Let this cool down and then transfer to the mixer. Add a little water at a time and mix it to make a paste of chutney consistency. Transfer chutney to the bowl.
Urobíme si tadka. V menšom hrnci zohrejeme troška ghee a pridáme horčičné semienko. Keď začne praskať vhodíme karí lístky a necháme ich vypraskať. / Now make tadka. Heat ghee in small pot and add mustard seeds, let them crack. Then add curry leaves and let them crack.
Toto ihneď vylejeme do chutney a dobre premiešame. / Pour tadka over the chutney and mix it well.
Chutney môžeme podávať ihneď s rôznymi raňajkovými plackami ako napríklad: Koki, Dosa, rôzne Paratha, Ghavan, Pesarattu, Dal chilla... Všetky recepty na placky nájdete TU. / Serve immediately or you can store it in the fridge and serve later. Have it with Indian breads such Koki, Dosa, various Parathas, Ghavan, Pesarattu, Dal chilla...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára