Niekedy si raňajky predpripravím deň vopred (večer), aby som ráno stíhala nachystať aj deti do školy, aj nachystať niečo jesť. Dnes som si cez deň nachystala cesto na Dosa placky a pripravila rýchle chutney, ktoré sa môže uskladniť v chladničke a ráno podávať s plackami aj studené.
ČO POTREBUJETE:
1 väčšiu paradajku
1 väčšiu červenú cibuľu
4 strúčiky cesnaku
1 sušená červená chilli paprička
ghee
2 lyžice channa dal
1/4 lyžičky tamarindovej pasty
soľ
voda podľa potreby
na Tadka:
ghee
niekoľko karí lístkov
1/4 lyžičky horčičných semienok
AKO POSTUPOVAŤ:
V kadhai zohrejeme troška ghee. Pridáme sušenú chilli papričku a celé strúčiky cesnaku. Chvíľočku popražíme na stredne silnom ohni.
Ďalej pridáme nadrobno nakrájané paradajky a restujeme, kým sa nerozpadávajú.
Nakoniec pridáme channa dal a tamarindovú pastu. Premiešame, prehrejeme a odstavíme z ohňa.
Necháme trocha vychládnuť. Vychládnutú zmes rozmixujeme s trochou vody na pastu. Hustotu si môžete upraviť pridávaním vody počas mixovania, takže nepridávajte veľa naraz, aby to nebolo príliš riedke. Chutney dáme do misky.
Urobíme si tadka. V menšom hrnci zohrejeme troška ghee a pridáme horčičné semienko. Keď začne praskať vhodíme karí lístky a necháme ich vypraskať.
Toto ihneď vylejeme do chutney a dobre premiešame.
Chutney môžeme podávať ihneď s rôznymi raňajkovými plackami ako napríklad: Koki, Dosa, rôzne Paratha, Ghavan, Pesarattu, Dal chilla... Všetky recepty na placky nájdete TU.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára