Dnes som robila výborné, diétne raňajkové placky. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred (večer) a uskladniť v dobre uzavretej miske, v chladničke cez noc. Múku besan môžete skúsiť nahradiť hraškou a placky môžete podávať napríklad s chutney alebo čerstvo nakrájanou zeleninou. Moja mladšia dcéra má rada k rôznym raňajkovým plackám granátové jablko 😋
ČO POTREBUJETE (na 5ks):
200ml cícerovej múky Besan
200ml instantných ovsených vločiek
soľ
225ml vody
1 lyžička ľanových semienok
1/2 lyžice olivového oleja (môžete použiť ghee)
1/3 lyžičky černušky siatej (kalonji); miesto nej môžete použiť rímsku rascu
1 stredne veľká červená cibuľa; nakrájaná nadrobno
1 stredne veľká paradajka; nakrájaná nadrobno
1/4 lyžičky kurkumy mletej
1/3 lyžičky chilli korenia
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Do misky dáme múku a vločky. Pridáme soľ a premiešame. Pridáme vodu a vymiešame cestíčko.
V menšom hrnci zohrejeme olivový olej (alebo ghee). Pridáme černušku a chvíľočku popražíme na miernom ohni, aby uvoľnila svoju chuť. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a chvíľku restujeme.
Túto zmes pridáme do cesta a zamiešame. Nakoniec pridáme nasekanú čerstvú koriandrovú vňať a dobre premiešame.
Panvicu rozhorúčime. Keď je dosť horúca oheň celkom zmiernime. Naberačkou do stredu panvice dáme cesto a oblou stranou naberačky ho na panvici krúživým pohybom rozotrieme na tenkú placku (ako pri Dosach). Na okraje placky nakvapkáme trošička olivového oleja. Placku opekáme pomaly z oboch strán.
Moc krásný recept!!! Úplná exotika představa takovéhle snídaně ;-) (Právě snídám celozrnný rohlík s máslem a sýrem =D )
OdpovedaťOdstrániťKamila
Ja by som si taky rohlik veru dala :)
OdstrániťPlacky vyzeraju uzasne, ale tvoja dcerka je uplne nadherna !
OdpovedaťOdstrániťDakujem :)
OdstrániťTento komentár bol odstránený autorom.
OdpovedaťOdstrániťPlacky vypadají náramně lákavě. Ostatně stejně jako všechny tvoje indické recepty :-)
OdpovedaťOdstrániťVelmi pekne dakujem :)
OdstrániťVypadá moc a moch chutně, mňam...:))
OdpovedaťOdstrániťVdaka :)
Odstrániťkrásny a lákavý recept a nádherná princeznička, tie očká krásne :-))
OdpovedaťOdstrániťDakujem Ywett :)
OdstrániťAhoj, aky je rozdiel medzi normalnymi a instantnymi vlockami? dakujem za odpoved :) Petra
OdpovedaťOdstrániťBezne vlocky musia prejst varom, instantne staci zaliat vriacou vodou alebo mliekom.
OdstrániťA inak myslim si, ze sa nic nestane, ak pouzijes tie bezne.
OdstrániťDakujem za odpoved :) Uvidim, dnes sa na ne chystam :)
OdstrániťPosielam pozdrav c Canady. Velmi rada varim a pacia sa mi tvoje recepty. Mas krasne deticky. Prajem tebe aj tvojej rodinke vela uspechov. Adriana Kitchener, Ontario Canada
OdpovedaťOdstrániťDakujem :) Pozdravujem do Kanady.
Odstrániť