ČO POTREBUJETE:
1 stredne veľkú cvikľu; okrájanú
olej
1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka
1 väčšia červená cibuľa; nakrájaná na pásiky
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
1 plochá lyžička sušeného oregana
soľ
voda podľa potreby; na podlievanie pri dusení
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Cvikľu okrájame a nakrájame na kocky.
V menšom hrnci zohrejeme olej a pridáme horčičné semienka. Na stredne silnom ohni ich chvíľku oprážame, aby praskli.
Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka.
Ďalej pridáme nakrájanú cvikľu a premiešame. Pridáme mleté čierne korenie, oregano, soľ a podlejeme troškou vody. Vodu len po troškách, aby sa cvikľa dusila.
Dusíme ju zakrytú asi 30 minút, často kontrolujeme a podlejeme zasa troškou vody, ak treba. Keď je cvikľa mäkká, hrniec odstavíme z ohňa a pridáme nasekanú koriandrovú vňať. Premiešame a necháme 10 minút odpočinúť.
Podávame ako prílohu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára