sobota 17. novembra 2012

Dusená cvikľa / Stewed beetroot




ČO POTREBUJETE:

1 stredne veľkú cvikľu; okrájanú

olej
1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka
1 väčšia červená cibuľa; nakrájaná na pásiky 
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
1 plochá lyžička sušeného oregana
soľ
voda podľa potreby; na podlievanie pri dusení
čerstvá koriandrová vňať





AKO POSTUPOVAŤ:

Cvikľu okrájame a nakrájame na kocky.

V menšom hrnci zohrejeme olej a pridáme horčičné semienka. Na stredne silnom ohni ich chvíľku oprážame, aby praskli.

Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka. 



Ďalej pridáme nakrájanú cvikľu a premiešame. Pridáme mleté čierne korenie, oregano, soľ a podlejeme troškou vody. Vodu len po troškách, aby sa cvikľa dusila.



Dusíme ju zakrytú asi 30 minút, často kontrolujeme a podlejeme zasa troškou vody, ak treba. Keď je cvikľa mäkká, hrniec odstavíme z ohňa a pridáme nasekanú koriandrovú vňať. Premiešame a necháme 10 minút odpočinúť.



Podávame ako prílohu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára