sobota 17. novembra 2012

Dusená cvikľa / Stewed beetroot

1dusena cvikla, balik 013



ČO POTREBUJETE:

1 stredne veľkú cvikľu; okrájanú / 1 medium size beetroot, peeled

1/2 lyžice olivového oleja / 1/2 tbsp olive oil
1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka / 1/2 tsp brown mustard seeds 
1 väčšia červená cibuľa; nakrájaná na pásiky / 1 big red onion, sliced
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia / 1/4 tsp black pepper powder 
1/3 lyžičky sušenej bazalky / 1/3 tsp dry basil
soľ / salt
voda podľa potreby; na podlievanie pri dusení / water as needed 
trocha čerstvej koriandrovej vňate / fresh coriander leaves 



AKO POSTUPOVAŤ:

Cvikľu okrájame a nakrájame na kocky. / Peel the beetroot and cut into small cubes.

V menšom hrnci zohrejeme olej a pridáme horčičné semienka. Na stredne silnom ohni ich chvíľku oprážame, aby praskli. / Heat oil in small pot, add mustard seeds and let them fry on medium heat until they crack.

Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka. Ďalej pridáme nakrájanú cvikľu a premiešame. Pridáme mleté čierne korenie, bazalku, soľ a podlejeme troškou vody. Vodu len po troškách, aby sa cvikľa dusila. / Add chopped onion and fry on low heat until onion is soft. Add cut beetroot and stir. Add black pepper powder, basil, salt and little bit of water. Add the water just a little at a time.

Dusíme ju zakrytú asi 30 minút, často kontrolujeme a podlejeme zasa troškou vody, ak treba. Keď je cvikľa mäkká, hrniec odstavíme z ohňa a pridáme nasekanú koriandrovú vňať. Premiešame a necháme 10 minút odpočinúť. / Cook it covered on low heat for 30min. Stir occasionally and check if you don't need to add some water. When beetroot is soft remove the pot from the heat and stir in chopped coriander leaves. Cover and let it rest for 10 more minutes. 

Podávame ako prílohu. / Serve as a side dish. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára