sobota 17. novembra 2012

Dusená cvikľa

1dusena cvikla, balik 013



ČO POTREBUJETE:

1 stredne veľkú cvikľu; okrájanú

1/2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka
1 väčšia červená cibuľa; nakrájaná na pásiky 
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1/3 lyžičky sušenej bazalky
soľ
voda podľa potreby; na podlievanie pri dusení
trocha čerstvej koriandrovej vňate



AKO POSTUPOVAŤ:

Cvikľu okrájame a nakrájame na kocky. V menšom hrnci zohrejeme olej a pridáme horčičné semienka. Na stredne silnom ohni ich chvíľku oprážame, aby praskli. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka. Ďalej pridáme nakrájanú cvikľu a premiešame. Pridáme mleté čierne korenie, bazalku, soľ a podlejeme troškou vody. Vodu len po troškách, aby sa cvikľa dusila. Dusíme ju asi 30 minút, často kontrolujeme a podlejeme zasa troškou vody, ak treba. Keď je cvikľa mäkká, hrniec odstavíme z ohňa a pridáme nasekanú koriandrovú vňať. Premiešame a necháme 10 minút odpočinúť.

Podávame ako prílohu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára