Ako Falafel podávať si môžete prečítať v tomto recepte 😋
ČO POTREBUJETE:
200g suchého cícera
1 stredné veľká červená cibuľa
4-5 strúčikov cesnaku (záleží od ich veľkosti)
1 plochá lyžička tmavej rímskej rasce (použila som celú, nie mletú)
1/2 lyžičky mletého koriandru
soľ
asi 1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
väčšia hrsť česrtvej koriandrovej vňate
olej na vysmážanie; použila som ryžový
AKO POSTUPOVAŤ:
Cícer si namočíme na 24hod. vo vode. Po 12hod. som ho prepláchla a vodu vymenila.
Scedený cícer dáme do mixéra spolu s ostatnými surovinami okrem oleja, ktorý sa tu používa len na vysmážanie.
Vymixujeme, zmes dáme do misky, uzavrieme a odložíme aspoň na 1 hod. do chladničky.
Po hodine vytvarujeme guľky rovnakej veľkosti. Ja som mala zmes trocha redšiu (cibuľa mala dosť šťavy), preto som ju trocha zahustila cícerovou múkou. Guľky odložíme zasa na hodinu do chladničky.
V hlbšej panvici (vo woku) rozpálime veľa oleja. Ja som guľky pred smažením ešte každú obalila v cícerovej múke a potom na stredne silnom ohni (ale v dobre rozhorúčenom oleji) som ich vysmažila do hneda.
Vysmažené dáme na papierové savé obrúsky, aby sme odstránili prebytočný olej.
s čím to papáte, Miška? Myslím, čo sa hodí ako príloha? :)
OdpovedaťOdstrániťLucka podava sa v Pita placke, do ktorej ide najprv ochutena tahini a zelenina a potom falafel.
OdstrániťHmmm, nechala by som sa pozvat :) Vyprazanie je nieco, co nerada robim, ale rada zjem, ked urobi niekto iny a tento falafel vyzera uzasne!
OdpovedaťOdstrániťTiez mame na nejaky cas vysmazaneho dost :) Okre toho je uz tak teplo, ze utekam z kuchyne aj ked sa chlieb pecie.
OdstrániťVyzeraju fantasticky:) uz mam zmes v chladnicke, este pripravim pita chlieb a mame veceru. dakujem za recept :)
OdpovedaťOdstrániťDufam, ze chutilo :)
Odstrániťáno, bol vynikajúci! určite už nekúpim hotovú zmes :)
OdstrániťSuper, som rada, ze chutilo :)
OdstrániťDobry den,
OdpovedaťOdstrániťnemel by v receptu byt spise rimsky kmin? Dale nekdo pridava papriku a troska chilli take neni na skodu ;).
Rimsky kmin je po cesky, kedysi som to tak vsade pisala, ale bola som upozornena, ze spravne slovensky vyraz je rimska rasca :) Myslim si, ze chilli a paprika im rozhodne neuskodi.
OdstrániťZatim jsem vzdycky jedla falafel jen v bistru... ale je mi jasny, kam si prijdu pro recept, az dostaneme chut doma. Trosku jsem zaspala, takze ti dodatecne gratuluju ke knize - uz se tesim, az si ji pujdu koupit :)
OdpovedaťOdstrániťDakujem Meg :)
OdstrániťMiska,
OdpovedaťOdstrániťkde na SK sa da zohnat rimska rasca? je chutovo rozdielna od klasickej rasce, kt najdeme bezne v obchodoch? dakujem.Martina
Martinka, treba hladat bud v bio obchodoch alebo na internete v e-shopoch.
OdstrániťA ked sa mi nechce vysmazat, mohla by som to dat do truby? Robim tak fasirky napriklad. A gratulujem ku knihe, urcite si ju kupim. Michaela
OdpovedaťOdstrániťSkusala som falafel uz aj piect, ale musim povedat, ze to nebolo ono. Neprazim casto, takze toto si radsej doprajeme vyprazene :)
OdstrániťNebudem teda experimentovat a vysmazim to. Dakujem pekne. m
OdpovedaťOdstrániťZaujal ma tento recept, lebo som robila falafel vcera, ale len som tak improvizovala od oka a chutilo to skor ako 'sabudana kichdi' (tie gulky z tych velkych bielych bobiek:), lebo som cicer pomixovala len na take velke kusy. Nabuduce urcite skusim podla tohto tvojho receptu!
OdpovedaťOdstrániťDnes jsem dělala na oběd a falafel byl moc dobrý. Děkuji za recept
OdpovedaťOdstrániťVdaka, som rada, ze chutilo :)
Odstrániťdobry den, cim to je ze sa mi falafel uplne rozpada?
OdpovedaťOdstrániťchapem ze to moze byt tym, ze recept neobsahuje vajicka, ale ako to robite?
mne sa momentalne zial kazdy jeden uplne rozpadol :(
Dobry den, nebola zmes prilis sucha? Dolezite je aj to odlezanie v chladnicke.
OdstrániťDobry den, toto bol moj 3. pokus o falafel, a definitivne najlepsi! Dakujem ze recept, aj za komentar s cim ho skombinovat, ochutila som tahini citronom, solou, ciernym korenim a olivovym olejom...vynikajuca kombinacia :)
OdpovedaťOdstrániťSom rada, ze sa podarilo a chutilo :)
Odstrániť