Šafrán a kewra water dodávajú tejto korme kráľovskú vôňu. V kombinácii s basmati ryžou je to skutočné kráľovské jedlo.
ČO POTREBUJETE:
na marinovanie:
5 kuracích stehien
1 plná lyžička cesnakovo zázvorovej pasty (alebo 1/2 lyžičky z oboch čerstvo nastrúhaného)
3 plné lyžice bieleho jogurtu (dahi)
1/2 lyžičky drvenej tmavej rímskej rasce (shahi jeera)
1 lyžička kašmírskeho mletého chilli korenia
1/2 lyžičky mletej kurkumy (haldi)
troška horúceho mlieka
šafrán
na pastu:
trocha horúcej vody
hrsť kešu orechov
2 lyžičky bieleho maku (khus khus)
50ml kokosového mlieka
olej
2 väčšie červené cibule
ďalej:
1 ázijský bobkový list (tej patta)
kúsok škorice (cassia)
8 guľôčok čierneho korenia
4 klinčeky
2 toboľky zeleného kardamómu
na dokončenie:
soľ
1 lyžička kewra water
1 lyžička garam masala
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
V miske zmiešame suroviny na marinádu a v marináde obalíme očistené a narezané kuracie stehná. Necháme ich v zakrytej miske v chladničke cez noc.
V miske s horúcim mliekom namočíme šafrán. V miske s horúcou vodou namočíme kešu orechy. (Aspoň na 1 hodinu.)
V kadhai zohrejeme olej, pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a na miernejšom ohni ju opečieme dohneda. Necháme ju trocha vychládnuť.
Kešu orechy spolu s vodou, v ktorej sa máčali dáme do mixéra, pridáme opraženú cibuľu, biely mak a kokosové mlieko. Toto vymixujeme na pastu. Odložíme ju bokom do daľšieho použitia.
V kadhai zohrejeme olej (alebo ghee). Pridáme bobkový list, škoricu, čierne korenie, klinčeky, kardamóm a necháme ich rozvoňať. Potom pridáme namarinované mäso spolu s marinádou, osolíme, premiešame, necháme zatiahnuť a zakryté varíme 10 minút.
Pridáme pripravenú pastu, mlieko so šafránom, zakryjeme a varíme na miernom ohni 20 minút.
Potom pridáme kewra water a garam masala. Ak treba hustotu upravíme pridaním vriacej vody. Opäť kadhai zakryjeme a mäso varíme ďaľších 5 - 10 minút.
Podávame s ryžou basmati, ozdobené koriandrovou vňaťou.
Kewra water 👇
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára